x

Košarkaši Radničkog lako do nove pobede

Košarkaši Radničkog lako do nove pobede Foto: SPD Radnički

Dve četvrtine su bile potrebne Kragujevčanima da se probude i naprave nedostižnu razliku koja ih je odvela do 6. pobede u prvenstvu, rezultatom 92:74 (18:19, 25:22, 24:12, 25:21).

Loše su Crveni otvorili meč i dozvolili gostima da već u 3. minutu prve četvrtine povedu sa 8:0. Trener Mijović nije posegao za tajm-autom, jer je verovao da njegovi izabranici mogu da uđu u ritam i preokrenu rezultat. Radnički se vraća u meč, a na minut i po do kraja prvog dela igre uspeva da prvi put povede na utakmici. Morava ipak sa dva realizovana napada odlazi sa poenom prednosti na prvi mali odmor.

Na startu druge deonice, kragujevački sastav sa dve vezane trojke opet preokreće rezultat i primorava trenera Mitića da pozove prvi tajm aut na utakmici. Dobro je došao minut odmora gostima koji uspešno završavaju naredne tri akcije i opet stiču prednost. Rezultatska klackalica je potrajala do pred sam kraj poluvremena. Radnički se ipak bolje snalazi u završnici druge četvrtine i na petnaestominutnu pauzu odlazi sa košem viška (43:41).

Gosti iz Vladičinog Hana "iz svlačionice" postižu pogodak za tri poena za poslednje vođstvo na utakmici. Od tog momenta, postojala je samo jedna ekipa na terenu, kragujevački Radnički. Domaći igrači za 4 minuta stiču dvocifrenu prednost koju zadržavaju do isteka 30. minuta (67:53).

U istom ritmu nastavljaju i u poslednjoj četvrtini. Nesebičnom igrom u napadu, presingom na plejmejkerima gostiju i kontrolom skoka u odbrani, Crveni na 3 minuta do kraja stižu do maksimalnih +25 (87:62). Tada je trener Mijović, dao šansu svim igračima sa klupe koji su priveli meč kraju za konačnih 92:74.

U ekipi Morave, odličan meč je odigrao centar, Borko Đorđević, koji je upisao dabl-dabl učinak od 18 poena i 14 skokova. Dobre partije su pružili i Dragomir Jović sa 19 i Nikola Prokić sa 14 poena.

Teško je izdvojiti bilo koga iz ekipe Radničkog, jer je ceo tim bio sjajan što dokazuje podatak da je čak 7 igrača imalo dvocifreni broj poena. Ipak, za nijansu bolji od ostalih su bili Đorđe Milosavljević sa 12 poena, 9 asistencija i 6 skokova i Lazar Dimovski sa 14 poena i 7 asistencija.

U narednom, 8. kolu, u subotu 26. novembra Kragujevčani gostuju u Arilju ekipi Klika.

Datum: 19.11.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...