x

Rukometaši Radničkog lakše od očekivanog savladali Obilić

Rukometaši Radničkog lakše od očekivanog savladali Obilić Foto: SPD Radnički

U susretu 8. kola Arkus lige, rukometaši Radničkog su na svom terenu izvojevali i šesti trijumf u sezoni, savladavši iskusnu ekipu Obilića iz Beograda rezultatom 32:25, poluvreme 17:11 i tako vezali i treću pobedu u nizu pred dva teška gostovanja koja ih očekuju. Superligaš iz Kragujevca se trenutno nalazi na petom mestu sa osvojenih 12 bodova.

Prošle sezone se ekipa Obilića pokazala kao izuzetno neugodan rival u oba superligaška susreta, tako da je domaćin maksimalno oprezno i koncentrisano pristupio u pripremi i realizaciji utakmice. Početno ispitivanje snaga i rezultatska klackalica od jednog gola prednosti je trajala sve do 11. minuta i rezultata 6:6, a onda Radnički blic krigom i serijom od 3:0 projektilom sa 10 metara Kneževića dolazi do prednosti 9:6 u 15. minutu. U tom periodu je pouzdani čuvar mreže Zlatanović odbranio dva udarca sa linije od 7 metara što je u mnogome pomoglo njegovim saigračima da se odlepe. Da nisu rival za potcenjivanje, gosti su dokazali smanjivši prednost Radničkog na samo jedan gol (11:10, 20. min), no domaćin pojačava tempo i uz podršku Zlatanovića koji skida još jedan sedmerac u furioznom tempu dolazi do velikih 6 golova razlike (16:10, 28. min) golom Barudžića. Do kraja ovog dela igre, obe ekipe su postigle po jedan gol, tako da se na veliki odmor otišlo rezultatom 17:11.

Golovima Stanojeva i Mutavdžića na samom startu drugog dela, domaćin dolazi do najveće maksimalne prednosti (19:11, 33. min), no prekaljeni gosti imaju odgovor i več u 37. minutu pogotkom Mitrovića smanjuju na podnošljivih minus 4 (19:15). Našpanovani Šumadinci ne žele da dozvole iznenađenje i agresivnom igrom u odbrani, brzim kontranapadima i lucidnim rešenjima u pozicionim napadima preko Grubora u 43. minutu ponovo vode sa plus 7 (23:16). I taj nalet su gosti odbili, smanjili na minus od 4 gola i u tom rezultatskom ritmu se igralo sve do pred kraj meča. Sigurnost u igri je davao i dalje golman Zlatanović, odbranivši i četvrti sedmerac, a stručni štab je visok ritam igre održavao stalnim izmenama i velikom rotacijom igrača, tako da se u poslednjih 2 minuta ušlo prednošću Radničkog 29:25 (58. min) koji koriste pad koncentracije gostiju i sa 3 brza gola postavljaju konačnih 32:25. 

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Filip Grubor i Boško Stanisavljević sa po 6 pogodaka, dok je kod gostiju iz Beograda golgeterski najraspoloženiji Nemanja Gojković sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Boško Stanisavljević (Radnički)

RK Radnički – RK Obilić: 32:25 (17:11)

Kragujevac: SBB Hala Jezero. Gledalaca: 300

Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić

Sedmerci: Radnički 3 (3), Obilić 6 (2)

Isključenja: Radnički 4 min, Obilić 6 min

Radnički: Maljević, Grubor 6, Stanisavljević 6, Prodanović 2, Mutavdžić 3, Mojsilović, Kasalović 1, Barudžić 5, Knežević 4, Utvić, Đerić 2, Stanojev 3, Vasiljević, Jovanović (odbrana), Ivanović, Zlatanović (13 odbrana, 4 sedmerca).

Obilić: Savić, Bukvić 2, Topalović 3, Mladenović, Gojković 5, Jestrović, Dražić (7 odbrana), Antelj (3 odbrane), Milutinović 4, Mandić 4, Turudić 1, Antić, Mitrović 2, Šaponjić 4, Ćirić 2, Sladić 1.

Naredne subote Radnički putuje u Pančevo na derbi susret 9. kola gde će ih ugostiti domaćin Dinamo.


Datum: 12.11.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...