x

Košarkaši Radničkog protutnjali kroz Gajdobru

Košarkaši Radničkog protutnjali kroz Gajdobru Foto: SPD Radnički

U još jednom meču koji je potencijalno važio za derbi kola, Crveni su ubedljivo slavili i to protiv ekipe Hercegovca rezultatom 80:97 (9:32, 20:18, 28:24, 23:23).

Otvaranje utakmice je bilo kao iz snova za kragujevački tim. Milić Blagojević je postigao prvih 11 poena za Radnički dok je Hercegovac i dalje bio "na nuli" i tako primorao trenera domaće ekipe da već u 4. minutu zatraži prvi tajm-aut. Nisu se zaustavili Kragujevčani do isteka 10. minuta dozvolivši ekipi iz Gajdobre samo dva pogotka iz igre. Prva četvrtina je završena rezultatom 9:32 u korist Radničkog i već tada je ishod meča bio izvestan.

Sredinom drugog perioda razlika odlazi na +30 (18:48), a Hercegovac do kraja tog dela igre uspeva samo da smanji prednost i na poluvreme ode sa -21 (29:50).

Kragujevčani više nego opušteno ulaze u nastavak meča što domaćin koristi u više navrata dolazi na prag jednocifrene razlike. Radnički odbija svaki nalet Hercegovca i na isteku 30. minuta igre ima velikih +17 čime mirnije ulazi u završnu četvrtinu.

Četvrta deonica ne donosi bilo kakvu neizvesnost. Crveni su u potpunosti kontrolisali meč. Razlika je ponovo prešla +20, što dozvoljava Kragujevčanima da mirno privedu utakmicu kraju za konačnih 80:97.

U ekipi Hercegovca, Mateja Todorić je postigao 28, Jovan Antić 19, a Dragan Marić 13 poena.

Milić Blagojević je predvodio ekipu Radničkog sa 23 poena. Kapiten Marko Đerasimović je upisao 17, a Đuro Dautović i Mihailo Jovičić po 14 poena. Ovog puta je titula najboljeg igrača meča otišla u ruke Mihaila Todorovića sa neverovatnom all-around partijom. Startni centar Kragujevčana je ubeležio 9 poena, 12 skokova, 6 asistencija i 5 blokada.

U narednom 7. kolu Druge muške lige Srbije, Radnički dočekuje ekipu Morave, u subotu 19. novembra u SBB hali Jezero.


Datum: 12.11.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...