x

Ražnatović šampion Srbije!

Ražnatović šampion Srbije! Foto: PR TIGER TEAM

Ono što se u teoriji znalo godinama unazad, upravo je dobilo i praktičnu potvrdu - Veljko Ražnatović (25) najbolji je profesionalni bokser Srbije!

U sjajnom meču pred dupke punom halom u Ubu, Ražnatović je tehničkim nokautom u poslednjoj, osmoj rundi savladao do sada takođe neporaženog, sjajnog švedskog borca srpskih korena - Gorana Babića. Sa sinom Željkom u naručju proslavio je osvajanje svog prvog šampionskog pojasa.

Iz prvog reda pored ringa bučna je bila porodica Ražnatović, mama Ceca, supruga Bogdana i sestra Anastasija, ali je najžešće navijao mali Željko.

-Nisam smeo da izgubim pred sinom! Hvala porodici na podršci, mom timu koji me je sjajno spremio za najvažniji meč u karijeri, ali pre svega hvala Gospodu Bogu koji mi je sve ovo omogućio - u dahu je posle meča izjavio novi šampion Srbije u profi boksu.

Meč Veljka Ražnatovića i Gorana Babića bio je glavni megdan večeri na prvom Memorijalu prof. dr Miroslav Popović. Otvorio ga je predsednik opštine Ub Darko Glišić, a u sali su bili prisutne i mnoge javne ličnosti iz sfere sporta, ali i kulture i estrade u Srbiji.


Ražnatovićev učinak

Mečeva 14

Pobeda    14

Pobeda nokautom 11


Učinak Gorana Babića

Mečeva 9

Pobeda    7

Pobeda nokautom 4

Poraza    1

Poraza nokautom 1

Nerešenih 1


Prašović nokautirao Čeha

Premijerno izdanje u teškoj kategoriji na reviji u Ubu imao je najbolji crnogorski bokser Dilan Prašović. Svega minut i po trebalo mu je da nokautira Čeha Pavel Šoura.

-Ovo je početak novog poglavlja za mene, nadam se da ću u teškoj biti uspešan bar kao u što sam bio u kruzeru - izjavio je Prašović.

Pobedili su i Đaković, Vukomanović, Točataridis, Gurdijeljac i Nikolić.

Datum: 08.11.2022. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...