x

Poraz rukometašica Srbije na startu EP

Poraz rukometašica Srbije na startu EP Foto: RSS

Srbija je poražena od Švedske rezultatom 27:21 (14:9) na otvaranju Evropskog prvenstva. Uprkos periodičnim pokušajima, Srbija nije uspela da nađe rešenje za raspoložene Šveđanke u prvom susretu na kontinentalnom šampionatu.


Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2022


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2022


Dobar start rivalki i vođstvo od 7:3 u 13. minutu, Srbija je uspela da smanji i bude nadomak preokreta  deset minuta kasnije kada pravi odličnu seriju i dolazi do gola zaostatka (8:7). Nadu za preokretom su ubrzo srušile Šveđanke i do isteka tridesetog minuta uspevaju da povedu sa 14:9. Iako je Kristina Graovac, koja je zamenila Jovanu Risović na golu krajem prvog poluvremena, beležila odbranu za odbranom, naše devojke u nastavku nisu pronalazile put do gola, pa se nervoza i nesigurnost ubrzo uvukla u redove Srbije. Do 40 minuta Švedska je imala dvocifrenu prednost i najavila krajnji ishod utakmice. Pored Graovac, u redovima Srbije se pogotovo u završnici meča istakla Aleksandra Stamenić kada je serijom golova ponovo doprinela smanjenju razlike na 4 pogotka (23:19), ali naša ekipa nije imala snege za potpuni preokret.



EHF EURO 2022

GRUPA B, CELjE


ŠVEDSKA – SRBIJA  27:21 (14:9)


ŠVEDSKA: Bundsen, Stromberg 1, Blom 6, Roberts 2, Petren 2, Johanson, Ride (10 odbrana), Dano, Lagerkvist, Lindkvist 1, Hagman 9, Torleifsdotir, Hanson 4, Karlson 2, Aksner, Danielson


SRBIJA: Radosavljević, Majkić, Bogojević, Lavko 2, Nuković, Janjušević 1, Risović (2 odbrane), Kojić 1, Kovačević 4, Stamenić 6, Lovrić, Bojičić 3, Stoiljković 1, Liščević 3, Petrović, Graovac (16 odbrana)


Za igrača utakmice proglašena je Kristina Graovac koja je zabeležila 16 odbrana, a najefikasnija igračica u redovima Srbije bila je Aleksandra Stamenić sa 6 postignutih pogodaka.



Selektor Uroš Bregar, izjava nakon utakmice:

-U prvom poluvremenu su nas presekle neke odluke na početku, onda smo bez potrebe žurili. Švedska je napravila razliku u prvom poluvremenu, ali onda smo uspeli da dođemo gol, dva razlike. Ali smo neke prilike koje smo stvorili promašili, bilo je previše izgubljenih lopti, previše promašenih zicera i na ovakav način ne možemo da dobijemo Švedsku. Protivnik nas nije iznenadio ni sa čim, brza igra, skandinavski rukomet. Mi nismo odradili neke stvari u napadu kako smo mogli, previše neiskorišćenih napada Švedska je kažnjavala bez problema.


Kristina Liščević, izjava nakon utakmice:

-Prva utakmica je i najteža sigurno. Svakkao smo proveli dosta vremena studirajući ekipu Švedske, oni ništa promenili nisu, a mi jednostavno nismo pratili sistem odbrane niti smo pratili sistem u napadu, a kada smo i dolazile u neke situacije, promašile smo i zato je takav krajnji rezultat. U nedelju nas očekuje utakmica proitiv Danske, takoše skandinsvske ekipe koja igra brzo, slično Švedskoj. Biće teško u svakom slučaju. Detaljnije analize tek slede i potrudićemo se da pružimo sve od sebe.


Sledeći meč na šampionatu Srbija igra sa Danskom, koja je u prvom kolu pretrpela poraz od Slovenije rezultatom 26:28. Utakmica je na programu u nedelju, 6. novembra u 20:30 časova uz direktan prenos na kanalima RTS i TV Arena Sport. (Izvor: RSS)


Datum: 04.11.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...