x

Rukometašice sitno broje do početka Evropskog prvenstva

Rukometašice sitno broje do početka Evropskog prvenstva Foto: RSS

Rukometašice Srbije u sredu, 2. novembra očekuje put na Evropsko prvenstvo čiji su domaćini Slovenija, Severna Makedonije i Crna Gora. Poslednji kontinentalni šampionat koji će brojati šesnaest zemalja učesnica održaće se od 4. do 20. novembra 2022. godine, a već na narednom Evropskom prvenstvu učešće će uzeti 24 selekcije.


Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2022


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2022


Uz tri domaćina Evropskog prvenstva – Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore i aktuelnog šampiona Evrope, Norveške, učešće su putem kvalifikacija obezbedile sledeće selekcije – Hrvatska, Danska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Holandija, Poljska, Rumunija, Srbija, Španija, Švedska i Švajcarska.


Preliminarna faza takmičenja se održava u četiri grada:


GRUPA A (ARENA STOŽICE, LjUBLjANA) – Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska


GRUPA B (ZLATOROG DVORANA, CELjE) – Danska, Švedska, Slovenija, Srbija


GRUPA C (SC BORIS TRAJKOVSKI, SKOPLjE) – Francuska, Holandija, Severna Makedonija, Rumunija


GRUPA D (SC MORAČA, PODGORICA) – Poljska, Crna Gora, Nemačka, Španija


Nakon preliminarne faze takmičenja, po tri najbolje plasirane ekipe će formirati dve nove grupe glavne faze takmičenja koje se odigravaju od 10. do 16. novembra. Ekipe iz grupa A i B će formirati grupu koja će se igrati u Ljubljani, dok će selekcije iz grupa C i D igrati u novoformiranoj grupi u Skoplju. Finalni vikend takmičenja na programu je od 18. do 20. novembra 2022. godine u Areni Stožice u Ljubljani.


Bojičić: O pobedama će odlučivati veća motivacija, srce i želja


Put Srbije do Evropskog prvenstva vodio je preko kvalifikacione grupe u kojoj je naša selekcija za rivale imala Švedsku, Island i Tursku. Plasman je obezbeđen krajem aprila, kada su izabranice Uroša Bregara slavile u Zrenjaninu nad Islandom, direktnim rivalom za plasman na kontinentalni šampionat. Voljom žreba, održanim nekoliko dana kasnije u Ljubljani, odlučeno je da će Srbija igrati u grupi B u Celju sa Danskom, Švedskom i Slovenijom. Srbija će preliminarnu fazu takmičenja započeti utakmicom sa Švedskom u petak, 4. novembra od 20:30 časova. Sledeći protivnik je Danska u nedelju, 6. novembra u 20:30, dok je susret sa Slovenijom zakazan za utorak, 8. novembar od 18:30 časova.



EHF EURO 2022


GRUPA B (ZLATOROG DVORANA, CELjE)

1. KOLO (PETAK, 4. NOVEMBAR)

18:00 DANSKA – SLOVENIJA

20:30 ŠVEDSKA – SRBIJA


2. KOLO (NEDELjA, 6. NOVEMBAR)

18:00 SLOVENIJA – ŠVEDSKA

20:30 SRBIJA – DANSKA


3. KOLO (UTORAK, 8. NOVEMBAR)

18:00 SLOVENIJA – SRBIJA

20:30 DANSKA - ŠVEDSKA


Direktan prenos utakmica rukometašica Srbije možete pratiti na kanalima Radio-televizije Srbije i TV Arena Sport. (Izvor: RSS)


Datum: 01.11.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...