x

Kobna treća četvrtina za košarkaše Radničkog

Košarkaši Radničkog su poraženi u okviru 4. kola Druge muške lige Srbije u Smederevskoj Palanci od ekipe Mladosti, rezultatom 89:76 (20:26, 22:19, 24:10, 23:21).

Dobro otvaranje meča i prednost od 6 poena na kraju prvog dela igre nisu bili dovoljni da se zabeleži pobeda protiv veoma nezgode ekipe Mladosti. Crveni su imali vođstvo i na poluvremenu, ali je treća deonica bila presudna za sam tok duela i praktično rešila pitanje pobednika. Radnički je ofanzivno potpuno zatajio u tih 10 minuta i sa svega postignutih 10 poena, morao da se pomiri sa porazom. Tokom četvrte četvrtine svaki pokušaj Kragujevčana da uhvate priključak je bio neuspešan i domaćin je potpuno zasluženo slavio u komšijskom derbiju. 

Kod Palančana, sjajan meč je odigrao Petar Šparović sa 18 poena, 13 asistencija i 8 skokova čime je poneo zvanje najboljeg igrača utakmice.

U ekipi Radničkog, solidne partije su prikazali Mihailo Jovičić i Mihailo Todorović sa po 15 poena.

U narednom, 5. kolu, u goste Crvenima dolazi ekipa Star iz Novih Ledinaca, jedna od konkurenta za najviši plasman. Utakmica se igra u subotu 5. novembra u SBB hali Jezero. 

Datum: 29.10.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...