x

Tri zlata za Bjelana na prvenstvu Vojvodine

Tri zlata za Bjelana na prvenstvu Vojvodine Foto: BSS

Seniori i juniori u kategoriji do 11, 13 i 15 godina iz vojvođanskih klubova borili su se prošlog vikenda za titulu ovogodišnjeg prvaka Pokrajine. Prvenstvo Vojvodine za seniore i juniore 2022 u organizaciji Badminton saveza Vojvodine, BK Novi Sad i BK Helianthus održano  je u velikoj dvorani novosadskog SPENS-a.


U seniorskoj kategoriji izdvojio se Igor Bjelan (BK Novi Sad) koji je osvojio čak tri zlatne medalje, a za njim sledi Milica Barbir (BK Novi Sad) koja se okitila sa dve titule prvaka. Bjelan je bio najbolji u  konkurenciji muškaraca pojedinačno, a put do zlata u muškom dublu krčio je sa klupskim saigračem Ilijom Pavlovićem. U konkurenciji mešovitih parova do trona je došao sa partnerkom Milicom Barbir, koja je sa Marijom Samardžijom (BK Dinamo) osvojila zlato i u konkurenciji ženskih parova. U ženskom singlu trijumfovala je Pančevka Maša Aleksić iz BK Dinamo.


“Mečevi su protekli u naboljem redu kao i sama organizacija turnira. S obzirom da sam igrao sve tri konkurencije bilo je poprilično naporno, ali  na moju veliku radost uspeo sam da osvojim sva tri zlata, što kao i uvek predstavlja veliki uspeh. Nastavljamo sa pripremama za Trofej Beograda koji nas očekuje krajem oktobra, kao i za nekoliko međunarodnih turnira u novembru”, izjavio je trostruki osvajač medalja Igor Bjelan i dodao da su nacionalna, regionalna i lokalna takmičenja važna za popularizaciju badmintona. “ Prvenstvo Vovodine je dobra prilika da igrači mlađih uzrasnih kategorija osete takmičarsku atmosferu, druže se sa vršnjacima iz drugih gradova i klubova, kao i da se kroz interakciju sa seniorima podstaknu na dalje bavljenje sportom”, zaključio je Bjelan.


U pojedinačnim konkurencijama u juniorskoj kategoriji uzrasta do 11 godina najbolji su bili Kosta Slijepčević (BK Novi Sad) i Dorotea Mehović (BK Fanatik), koja se okitila zlatom i u kategoriji do 13 godina u ženskom singlu. U istoj kategoriji najbolji među dečacima bio je Lazar Subotin (BK Novi Sad), dok su Vukašin Obradović (BK Helianthus) i Ana Dimitrijević (BK Fanatik) ovogodišnji prvaci Vojvodine u kategoriji do 15 godina.


“Tradicionalno lep i prijateljski događaj koji okuplja najbolje badmintonce iz Pokrajine. Rekao bih da su favoriti uglavnom opravdali rezultatska očekivanja ali važnije od toga je da u Vojvodini ima dovoljno dece i mladih koji vole i pronalaze dovoljno čari u ovom prelepom olimpijskom sportu. Radimo i radićemo i dalje na daljoj popularizaciji, kako takmičarskog tako i badmintona za zaljubljenike i rekreativce u ovaj sport”, istakao je Milan Barbir, jedan od organizatora takmičenja.


Medalje na Prvenstvu Vojvodine 2022 osvojili su:


Uzrast do 11 godina devojčice i dečaci pojedinačno: Teodora Mehović i Aleksandar Balać (srebro), Staša Lazović,  Mia Stanimirović, Teodor Jeremić i Ilija Lalić (bronza)


Uzrast do 13 godina devojčice i dečaci pojedinačno:  Lenka Lazović i Maksim Vidaković (srebro), Teodora Mehović, Marija Vujičić,  Dimitrije Đokić i Aleksandar Balać (bronza)




Uzrast do 15 godina devojčice i dečaci pojedinačno: Nataša Stojkov i Boško Jakovljević (srebro), Lena Krstić, Vesna Stojaković, Bogdan Subotić i Marko Milojković (bronza)


Seniori – muškarci i žene pojedinačno:     Ilija Pavlović i Mina Bikicki (srebro), Vanja Bokan, Mihajilo Vig, Katarina Vig i Ana Dimitrijević (bronza)

Seniori – muški i ženski parovi: Vanja Bokan/Mihajilo Vig i Mina Bikicki/Nataša Stojkov (srebro), Đorđe Koprivica/Dejan Milaković, Ivan Kosanović/Predrag Stanimirović, Jasmina Milošević/Katarina Vig, Lena Krstić/Lenka Lazović (bronza)

Seniori – mešoviti parovi: Vanja Bokan/Maša Aleksić (srebro), Mihajilo Vig/Marija Samardžija, Vuk Dimitrijević/Ana Dimitrijević (bronza).


Datum: 18.10.2022. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...