x

Selektor Đerona saopštio spisak rukometaša Srbije pred početak kvalifikacija za EHF EURO 2024

Selektor Đerona saopštio spisak rukometaša Srbije pred početak kvalifikacija za EHF EURO 2024 Foto: RSS

Selektor Toni Đerona saopštio je spisak kandidata za sastav seniorske reprezentacije Srbije pred EHF nedelju nacionalnih timova i prve mečeve kvalifikacija za EHF EURO 2024


Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 2, a rivali na putu do Evropskog prvenstva biće selekcije Norveške, Slovačke i Finske. Rukometaši Srbije će u oktobru odigrati mečeve prvog i drugog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat. 


Kvalifikacije započinju na domaćem terenu susretom sa Finskom  u sredu, 12. oktobra 2022. godine od 18:00 časova u hali SPENS u Novom Sadu, dok će u nedelju, 16. oktobra takođe od 18:00 časova gostovati Slovačkoj u Prešovu.


Na spisku se nalaze:

GOLMANI - Dejan Milosavljev (Berlin, Nemačka), Vladimir Cupara (Vesprem , Mađarska)


LEVA KRILA - Vanja Ilić (Šartr, Francuska), Miloš Grozdanić (Vojvodina)


PIVOTI - Mijajlo Marsenić (Berlin, Nemačka), Dragan Pešmalbek (Vesprem, Mađarska), Luka Rogan (Vojvodina)


DESNA KRILA - Bogdan Radivojević (Pik Seged, Mađarska), Vukašin Vorkapić (Ivri, Francuska)


BEKOVI - Petar Đorđić (Bekfika, Portugalija), Ilija Abutović (Šartr, Francuska), Uroš Borzaš (Elverum, Norveška), Lazar Kukić (Dinamo Bukurešt, Rumunija), Miloš Kos (Izviđač, BiH), Stefan Dodić (Zagreb, Hrvatska), Predrag Vejin (Nekse, Hrvatska), Miloš Orbović (K Lucern, Švajcarska),  Mihajlo Radojković (Trimo Trebnje, Slovenija)


Okupljanje reprezentacije je zakazano za ponedeljak, 10. oktobar do 13:00 časova u SC FSS u Staroj Pazovi gde će se odvijati trenažne aktivnosti naše selekcije.


Na smotri najboljih evropskih selekcija 2024. godine učestvovaće 24 ekipe, a pored domaćina Nemačke, učešće su obezbedile tri prvoplasirane ekipe sa Evropskog šampionata 2022. godine – Švedska, Španija i Danska.


Ukupno 32 ekipe će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mesta koje vode na EHF EURO 2024. Dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe obezbediće učešće na šampionatu u Nemačkoj koje je na programu od 10. do 28. januara 2024. godine. Borba za plasman na takmičenje počinje sredinom oktobra, a nakon šest odigranih kola, krajem aprila meseca 2023. biće poznati svi učesnici EHF EURO 2024. (Izvor: RSS)


Datum: 04.10.2022. Autor: RSS

PROČITAJTE JOŠ...