x

Odbojkašice Srbije nastavljaju takmičenje na SP u grupi F

Odbojkašice Srbije nastavljaju takmičenje na SP u grupi F Foto: OSSRB

Ženska odbojkaška rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, osvojila je prvo mesto u C grupi prve faze takmičenja na XIX SP 2022. sa maksimalnih 5 pobeda i samo 2 izgubljena seta. Srbija će u II fazi, u F grupi osmine finala igrati u 1. kolu protiv Poljske, u utorak, 4. oktobra od 20.30 časova. U 2. kolu Srbije će igrati protiv Dominikanske Republike u sredu, 5. oktobra od 19.00 časova, a u 3. kolu protiv Tajlanda u petak, 7. oktobra od 15.00 časova. Seniorke Srbije će u poslednjem, 4. kolu igrati protiv Turske u subotu, 8. oktobra od 17.30 časova.


Svetsko prvenstvo u odbojci za žene 2022


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u odbojci za žene 2022


U F grupi će još igrati SAD, Kanada i Nemačka.


U E grupi osmine finala, u Roterdamu će igrati Italija, Belgija, Holandija i Portoriko iz A grupe i Kina, Japan, Brazil i Argentina iz D grupe.


Iako je FIVB prilikom najave SP naglasio da se svi rezultati i osvojeni bodovi iz prve faze takmičenja  prenose u drugu fazu, večeras je objavljena tabela F grupe u kojoj su samo rezultati protiv selekcija koje su se plasirale u II fazu takmičenja.


Svetska odbojkaška federacija, FIVB, je nepuna dva sata po objavljivanju tabela grupa II faze, odnosno osmine finala XIX SP 2022. u konkurenciji odbojkašica, još jednom promenila izgled tabela.


Naime, iako je sistemom takmičenja bilo predviđeno da se u II fazu prenose svi rezultati ostvareni u I fazi takmičenja, večeras su na sajtu FIVB objavljene tabele po kojima se prenose samo rezultati ostvareni sa reprezentacijama koje su se plasirale u II fazu.


Po najnovijim informacija sa sajta FIVB u II fazu sve selekcije prenose kompletne rezultate ostvarene u takmičenju po grupama.


Sve utakmice sa SP 2022. možete gledati na TV Sport Klub. (Izvor: OSSRB)


Datum: 03.10.2022. Autor: OSSRB

PROČITAJTE JOŠ...