x

Srebro i bronza za Srbiju na MMA prvenstvu Evrope

Srebro i bronza za Srbiju na MMA prvenstvu Evrope FOTO: IMMAF

Amaterska MMA reprezentacija Srbije prvi put je nastupala na IMMAF Evropskom prvenstvu, a naši momci su već dokazali da im je mesto u samom vrhu. Iz Italije u Srbiju Ognjen Mićović je doneo srebro, a Dževad Baltić bronzanu medalju!

Mićović, koji je uzeo srebro u velter kategoriji, izdominirao je sve do finala u kom je odlukom sudija izgubio od Finca Omara Tugareva. Veći deo mečeva Mićović je rešio već u prvoj rundi i to RNC-om!

Drugi naš borac, Dževad Baltić, takođe je bio više nego dominantan u poluteškoj kategoriji i osvojio je bronzanu medalju. Nekoliko mečeva je završio giljotinom.

Naši borci na putu do odličja nisu imali nimalo lake protivnike, ali zahvaljući dobrom vođenju trenera Jusufa Hajrovića i Save Lazića, Baltić i Mićović su pokazali zašto su veliki potencijal srpskog MMA sporta.

Luka Nikolić, predsednik MMA Saveza Srbije koji je preporodio ovaj sport kod nas od kada je preuzeo vođenje krovnom organizacijom, nije krio zadovoljstvo zbog rezultata postignutih u Italiji.

-S obzirom na to da je ovo prvo naše pojavljivanje na IMMAF Evropskom prvenstvu za amatere - više sam nego zadovoljan. Svaka čast momcima i njihovim trenerima. Ovo je još jedan pokazatelj da Srbija ima veliki potencijal kada je reč o MMA sportu. Takođe, srebrna i bronzana medalja pokazuju da naši klubovi dobro rade i odgajaju prave borce. Moram da kažem i da MMA Savez ima svoje mesto u ovim pobedama. Radimo dalje i idemo po još medalja - istakao je Nikolić.

Datum: 30.09.2022. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...