x

Trofej Svetskog prvenstva u fudbalu u Beogradu na svojoj turneji

Trofej Svetskog prvenstva u fudbalu u Beogradu na svojoj turneji Foto: FSS

Na svojoj turneji po zemljama koje će učestvovati na završnom turniru u Kataru, veličanstveni trofej Svetskog prvenstva u utorak je stigao i u Srbiju.


U organizaciji FIFA i Koka-Kole, glamuroznoj svečanosti u Bel EKSPO centru u Beogradu, prisustvovali su selektor naše reprezentacije Dragan Stojković i slavni italijanski fudbaler Marko Materaci.


Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022


Kratka istorija FIFA Svetskog prvenstva u fudbalu


„Velika je privilegija naći se u ulozi domaćina ovake velikog skupa. Predivan je osećaj kada ste blizu jednog od najprestižnijih i najlepših trofeja u svetu sporta. Zlatni globus je san svakog trenera koji se bavi selektorskim poslom i koji se nađe u situaciji da svoj nacionalni tim vodi na najvećoj smotri svetskog fudbala. Imao sam zadovoljstvo da ga dodirnem nedavno u Dohi, prilikom žreba za grupnu fazu Svetskog prvenstva. Ja  i sve moje kolege koje će u novembru u decembru putovati u Katar, sanjamo o tome da ovaj trofej imamo u svojim rukama i posle finalne utakmice“ – rekao je strateg Orlova Dragan Stojković.


Jedan od najpopularnijih i najtrofejnijih italijanskih fudbalera, svetski šampion sa Italijom 2006. i član slavne generacije Intera koja je pod vođstvom Žozea Murinja osvojila triplu krunu 2010. godine, zahvalio se domaćinu događaja na gostoprimstvu i izneo niz komplimenata na račun srpske reprezentacije:


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022


„Svako dete koje napravi prve fudbalske korake sanja da podigne pobednički trofej Svetskog prvenstva. Ja sam imao sreću da svoje dečačke snove ispunim 2006.godine u Berlinu. Za Srbiju me vežu mnogo lepe uspomene, kao što znate u Interu sam igrao zajedno sa dve legende srpskog fudbala, Sinišom Mihajlovićem i Dejanom Stankovićem. Gospodinu Stojkoviću želim da čestitam plasman na Svetsko prvenstvo i da mu poželim da u Kataru napravi još jedan podvig sa svojom ekipom. Na raspolaganju ima mlade i talentovane fudbalere, ali i one iskusne koji će umeti da se prilagode uslovima i neobičnom terminu u kome se igra turnir u Dohi. Zahvaljujući Dekiju i Mihi, nekako sam i emotivno vezan za Srbiju tako da ću sigurno navijati za vas i ne bi me uopšte čudilo ukoliko budete najprijatnije iznenađenje Svetskog prvenstva“ – rekao je slavni Marko Materaci i potom uručio repliku Zatnog globusa selektoru A tima Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju.


Osvajači zlatne lopte, kopačke, rukavice kroz istoriju FIFA SP u fudbalu


Po završetku ceremonijalnog dela programa, prisutni gosti su imali priliku da se fotografišu sa trofejem koji će na svojoj turneji do početka Svetskog prvenstva obići sve 32 zemlje učesnice završnog turnira u Kataru. (Izvor: FSS)


Datum: 20.09.2022. Autor: FSS

PROČITAJTE JOŠ...