x

Završeno Pojedinačno prvenstvo Srbije 2022. u boksu

Završeno Pojedinačno prvenstvo Srbije 2022. u boksu Foto: BSS

Grad zelenila, Sombor  koji je poznat i po tome što je iznedrio brojne vrhunske sportiste naše zemlje, iskovao je nove boks šampione u konkurenciji seniora, ovaj put za takmičarsku 2022. godinu. Pojedinačno prvenstvo Srbije 2022. koje je okupilo 56 boksera iz 27 klubova najboljih takmičara koje naša zemlja ima od muva i bantam kategorije do superteške u muškoj konkurenciji završeno je sjajnim finalima u kome smo videli puno kvalitetnih mečeva i herojskih izdanja aktera u ringu.


U sportskoj hali Mostonga u finalnoj večeri šampionata države kome je domaćin bio Bokserski savez Srbije, BK Sombor i Grad Sombor i koja je bila uživo prenošena na TV Arena fight održano je deset borbi u isto toliko težinskih kategorija.


Vlasnici naslova šampiona Srbije za 2022. kao i zlatnih odličja postali su: Rade Joksimović, Nazif Sejdi, Aleksej Sendrik, Džejlan Toskić, Igor Rogić, Almir Memić, Ahmed Mavrić, Slobodan Jovanović, Milosav Savić i Vladan Babić.


Naslov najboljeg boksera Pojedinačnog prvenstva Srbije 2022. poneo je superteškaš, član BK Partizan Vladan Babić koji je do trijumfa u finalu nad bokserkom TK Crvena zvezda Aleksandrom Manićem stigao sudijskim prekidom u u drugoj rundi.  Ovo je šesti naslov šampiona Srbije za seniore srpskog kapetena Babića. Za najbolji i najborbeniji par proglašeni su Rade Joksimović (Sombor) i Lazar Pantić (Vitez, Niš) koji su odmerili snage u kategoriji do 57 kg I u kome je do pobede stigao bokser iz grada domaćina ovog takmičenja. Za najboljeg tehničara proglašen je u lakoj kategoriji (do 60 kg) Nazif Sejdi (Sombor) savladavši Veljka Gligorijevića  (Spratak, Subotica) 5:0.


U poluvelter kateogriji (do 63,5 kg) bez borbe Aleksej Sendrik (Crvena zvezda, Beograd) došao je do zlata, susret je predao Stefan Filipović (Jugboksin, Leskovac). Najsjajnije odličje zasijalo je I na grudima Džejlana Toskića (Dandi, Novi Pazar) u velter kategoriji (67 kg) prekidom sudije u finalu u prvoj rundi protiv Nikole Lazarevića (Naisus, Niš). U polusrednjoj kategoriji (do 71 kg) partizanovac Igor Rogić popeo se na pobedničko postolje savladavši Aleksandra Šerifovića (Goša, Smederevska Palanka) 5:0. Sudar u srednjoj kategoriji (75 kg) između Almira Memiča (Mix, Prijepolje) i Sandra Poletana (Crvena zvzeda, Beograd) nije se dogodio jer je meč bez borbe predao Poletan. Poluteška kategorija (80 kg) izmedrila je borbu Ahmeda Mavrića (Novi Pazar) I Bojana Stanojlovića (Sombor), zlato je osvojio Mavrić rezultatom 5:0. Sudar kruzeraša (86 kg) između Slobodana Jovanovića (Lukač, Kragujevac) i Alekse Markovića (Crvena zvezda, Beograd) nakon velike borbe pripao je Jovanoviču 4:1.


Teška kategorija (do 91 kg) donela je okršaj Tadije Nikolovskog (Blokovi, Beograd) i Milisava Savića (Partizan, Beograd), a pobedu je odneo član crnobelih Savić rezultatom 5:0. Na kraju finalne večeri usledila je bitka superteške kategorije (+91 kg) gde je kapiten reprezentacije Srbije Vladan Babić upisao još jedan trijumf, ovaj put nad Aleksandrom Manićem (Crvena zvezda) prekidom sudije u drugoj rundi čime je fantastična boks noć u Somboru i Pojedinačno prvenstvo Srbije 2022. završeno.


Datum: 26.09.2022. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...