x

Srbija u finalu Evropskog ekipnog prvenstva 2022

Srbija u finalu Evropskog ekipnog prvenstva 2022 Foto: TSS

Sledi borba za evropsko zlato! Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 16 godina nastavlja da gazi protivinice na evropskoj sceni i demonstrira sjajan tenis, timski duh i nepresušnu snagu i motivaciju za trijumf svoje zemlje. 


Srbija će se boriti za zlatnu medalju Starog kontinenta 2022. u češkom mestu Marianske Lazne. U finale Ekipnog prvenstva Evrope u konkurenciji do 16 tim Srbije u sastavu: Teodora Kostović, Mia Ristić, Lana Virc, predvođene trenerom Slobodanom Rankovićem plasirao se pobedom u polufinalu ovog takmičenja nad izuzetno jakim protivnicama iz Nemačke 2:0 (Teodora Kostović - Sonja Žijenbajeva 2:6, 7:6(1), 6:3, Mia Ristić - Džosi Dims 6:0, 6:4).


Već nakon singl mečeva u sudaru sa Nemačkom naše fantastične devojke su izborile finale i samim tim obezbedile sigurno evropsko ekipno srebro za Srbiju. U borbi za zlatnu medalju Srbija će se boriti protiv selekcije domaćina, Češke.

 

Pre nedelju dana zlatnu evropsku medalju na Pojedinačnom prvenstvu Starog kontinenta osvojila je Srbiji briljantna Mia Ristić koja sada zajedno sa koleginicama iz tima juriša na novo evropsko zlato u nacionalnom dresu. 


Srbija je već plasmanom u polufinale izborila i odlazak na Svetski ekipni šampionat u konkurenciji do 16 godina koji će biti održan od 1. do 6. novembra 2022. 


Datum: 02.08.2022. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...