x

Luštica Bay Liga u odbojci na pijesku

Luštica Bay Liga u odbojci na pijesku Foto: Luštica Bay

Luštica Bay je domaćin atraktivnog takmičenja u odbojci na pijesku – nakon izuzetnog uspjeha turnira 2021. godine, ove sezone je, u saradnji sa Odbojkaškim savezom Crne Gore, takmičenje preraslo u ligu koja se organizuje u tri runde, odnosno turnira, na terenima za odbojku naselja Centrale. Prvi turnir je zakazan za šesti avgust, drugi 20. avgusta, trećeg septembra je treći turnir, a veliko finale Prve Luštica Bay Lige u odbojci na pijesku je zakazano za 17. septembar.


Predviđeno je učešće osam timova igrača po turniru, uzrasta starijih od 16 godina. Poštovaće se pravila Međunarodne odbojkaške federacije, osim što timovi mogu biti mješoviti, sastavljeni od troje igrača oba pola. Pored toga, gemovi se igraju do 21 poena za jedan osvojeni set, a finalni turnir se igra do 11 poena na dva dobijena seta. Nagradni fond iznosi 2.500 eura, odnosno 500 eura po turniru i 1.000 eura za finalni turnir.


Ovaj jedinstveni sportski događaj donosi sjajnu zabavu i nezaboravno druženje. Mogu učestvovati rekreativci i aktivni sportisti, a posebno je uživanje gledati kako mladi i odrasli takmičari udružuju snage da zajedno stignu do svakog poena i pobjede.


„Izuzetno atraktivni mečevi i požrtvovanost igrača koji izvode odbojkaške bravure na pijesku, spašavajući lopte iz nemogućih situacija, privlače veliki broj takmičara i još brojniju publiku koja na tribinama podjednako uživa u nadmetanjima. Teren za odbojku na pijesku u naselju Centrale je savremeno opremljen i pruža vrlo prijatnu atmosferu, a standardizovan je prema međunarodnim standardima U skladu sa našim opredjeljenjem da podržavamo bavljenje sportom kao zdrav stil života i stvaramo svestranu sportsku destinaciju, u Luštici Bay nastavljamo da razvijamo potencijale za vrhunska međunarodna takmičenja, ne samo u odbojci na pijesku, već i u vaterpolu, košarci, biciklizmu, jedrenju, akvatlonu“, izjavila je Sonja Banićević supervizorka organizacije događaja u Luštici Bay. Ističemo da je Sonja, sjajna članica LB, nekada profesionalno igrala odbojku, te je ovo samo još jedna potvrda o renomeu i izuzetnosti LB odbojkaske lige.  


Prijavljivanje timova za Luštica Bay Ligu u odbojci na pijesku je otvoreno, putem e-mejla info@bvbleague.me ili putem registracijske forme na LB veb-sajtu.


Biće obezbijeđeni brendirani Luštica Bay dresovi za sve takmičare. Potrebno je odrediti kapitena i dvoje takmičara za svaki tim. Broj mjesta je ograničen, te nije naodmet požuriti. 


Već godinama unazad, odbojka na pijesku je jedna od najomiljenijih ljetnjih zabava za sve uzraste širom svijeta. Od 1996. godine postala je i olimpijski sport. Najviše se igra u primorskim mjestima, te je za rekreativce ponekada dovoljna samo lopta, plaža i more za predah i osvježenje. Pored zagarantovane zabave i timske igre, ovaj sport doprinosi ukupnoj fizičkoj kondiciji, jačanju zdravog duha i tijela.


Informacije o ovom sportskom događaju mogu se pratiti putem službenih profila na društvenim mrežama koji su kreirani za potrebe Lige na fejsbuku i instagramu.



Datum: 01.08.2022. Autor: Dragana Bećirović

PROČITAJTE JOŠ...