x

Rukometašice Srbije poražene u polufinalu Mediteranskih igara u Oranu

Rukometašice Srbije poražene u polufinalu Mediteranskih igara u Oranu

Naše rukometašice nažalost nisu uspele da se domognu finala Mediteranskih igara nakon što su polufinalnom duelu poražene od Hrvatske rezultatom 31:20 (16:12). Sledi borba za bronzanu medalju sa Portugalom koji je u drugom polufinalu poražen od Španije sa 26:24 (12:13). Srbija i Portugal su već odmerili snage na takmičenju u susretu 1. kola grupne faze kada je naša selekcija slavila rezultatom 21:20.


Utakmica za treće mesto između Portugala i Srbije na programu u sredu, 6. jula u 10:00 časova. U finalu će se sastati Španija i Hrvatska istog dana od 15:00 časova.



Mediteranske igre oran 2022

Polufinale

Srbija – Hrvatska 20:31 (12:16)


Srbija: Simić, Radević, Mijailović, Ćetković, Obrenović, Obrenović, Vukajlović 8, Inđić, Sukur, Bogunović 3, Đurašinović, Jovanović, Nuković 2, Veličković, Jovović 3, Tabak 4, Bojičić


Hrvatska: Bešen, Šenvald 2, Posavec 1, Japundža 1, Pavlović 8, Šimara, Malec, Barišić 8, Petika 3, Tucaković, Jarak 7, Vojnović, Guskić 1, Bebek, Tupek



Selektor Uroš Bregar

- Odigrali smo najlošiju utakmicu na takmičenju. Hrvatska je danas bila bolja u svim segmentima rukometne igre. Sada nam sledi mali predah nakon poraza u polufinalu, a zatim pun fokus poslednji meč na takmičenju - utakmicu za treće mesto sa Portugalom.



Jovana Jovović

- Iskreno, ne znam ni da li postoje prave reči posle ovakve utakmice i pravi razlog koji nas je odveo do ovakvog krajnjeg rezultata. Čestitam ekipi Hrvatske, ali smatram da nije tolika razlika u kvalitetu između ove dve ekipe. Nešto je presudilo, da li taj voljni momenat... Opet, smatram da smo mi imale volje da odemo u finale i da obezbedimo medalju, ali nešto nam je falilo. Imamo dan i po da se dogovorimo i da obavimo razgovore šta je to pto nam je falilo u ovom duelu, da to nadogradimo i uzmemo bronzu, da se vratimo kući sa onim zbog čega smo ovde i došli.



XIX Mediteranske igre Oran

Utakmica za 7. mesto

Alžir - Severna Makedonija 23:31


Utakmica za 5. mesto

Tunis - Turska 29:35


Polufinala

Španija – Portugal 26:24

Srbija – Hrvatska 20:31



Datum: 04.07.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...