x

Novak Đoković u četvrtfinalu Vimbldona 2022

Novak Đoković u četvrtfinalu Vimbldona 2022

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona nakon što je posle četiri seta pobedio Holanđanina Tima van Rajthovena – 6:2, 4:6, 6:1, 6:2. 


Teniski Gren slem turnir Vimbldon 2022 održaće se u periodu od 27. juna do 10. jula 2022. godine, u Londonu (Engleska - Velika Britanija) u organizaciji All England Lawn Tennis Club-a.


Rekordne nagrade na ovogodišnjem Vimbldonu



"Dobro veče svima, hvala što ste ostali ovako kasno da gledate tenis. Hvala Bili Džin što ste tu, znam da je bio dug dan. Čast je igrati pred vama. Veoma teško protiv Rajthovena, novo lice na turu. Dobio je jake igrače, serija na ovoj podlozi. Znao sam da neće biti lak meč sa takvim servisom i sa mnogo talenta, odličnim forhendom može mnogo. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na njegov ritam. Teren je bio nešto klizaviji, morao sam da se adaptiram na neku razliku kada se igra pod zatvorenim krovom“, rekao je Novak Đoković.


Da li ste pokušavali da završite večeras zbog policijskog časa upitali su Novaka na samom terenu, odmah posle meča?


„Nisam znao da li je policijski čas i dalje u Britaniji. Aha, jeste. Super, ostalo mi je još 20 minuta, hvala bogu. Imao sam neka prethodna iskustva da igram meč dva dana pod krovom sa Nadalom. Tako da nikada nije lepo, ako već možete da završite meč. Radujem se narednom izazovu“, poručio je Novak Đoković.


Rival Novaku Đokoviću u četvrtfinalu Vimbldona 2022 biće Italijan Janik Siner koji je neočekivano eliminisao petog nosioca Španca Karlosa Alkarasa. 


Datum: 03.07.2022. Autor: /

PROČITAJTE JOŠ...