x

Rukometaši Srbije dobili rivale na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj

Rukometaši Srbije dobili rivale na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i  Švedskoj Foto: RSS

Srbija je dobila rivale na Svetskom prvenstvu koje se od 11. do 29. januara 2023. godine održava u Poljskoj i Švedskoj. 


Voljom žreba "Orlovi" će igrati u grupi E u Katovicama. Rivali su selekcije Nemačke i Katara, a treći protivnik će biti petoplasirana ekipa sa kontinentalnog prvenstva Afrike koje je na programu od 11. do 18. jula 2022. godine u Egiptu.


Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


Komentar na žreb su dali reprezentativci Srbije, Vladimir Cupara i Lazar Kukić.


Vladimir Cupara

-Igramo protiv dve vanevropske selekcije – Katara i petoplasirane ekipe na prvenstvu Afrike, za dve nedelje ćemo saznati ko će to biti. Nemačka je na papiru favorit u našoj grupi, međutim mislim da imamo kvalitet da napadnemo prvu poziciju. Mislim da smo imali dobar žreb, ne možemo se žaliti i možemo biti zadovoljni. Očekuju se pobede protiv Katara i petoplasirane ekipe u Africi. Na nama je da prvi deo sezone u klubovima odradimo najbolje što možemo, da dobro iskoristimo pripremni period i spremimo se što bolje za prvenstvo koje nas očekuje. 


Lazar Kukić

-Smatram da je ovo dobar žreb po nas i na prvi pogled mislim da nema nikakve nedoumice oko plasmana u drugi krug takmičenja. Daćemo sve od sebe da pobedimo u svakoj utakmici. Selekcija Nemačke se u grupi izdvaja kao najkvalitetnija. Moraćemo malo da sačekamo da vidimo ko nam je poslednji protivnik iz Afrike, ali tu ne bi trebalo da bude problema. Što se selekcije Katara tiče, oni su interesantna ekipa, igraju brz rukomet na veliki broj golova i vole da igraju tranziciju, brzi centar. Neće biti lako, oni u svojim redovima imaju balkanske igrače, pokušavaju da sastave što kvalitetniju reprezentaciju. U svakom slučaju treba da gledamo nas, da se što bolje pripremimo, da budemo svi zdravi na okupu i na pripremama pred odlazak na Svetsko prvenstvo i nemamo nikakvu nedoumicu oko plasmana u narednu fazu. Imamo veliki respekt prema reprezentaciji Nemačke, ali možemo da se sa njima borimo za prvo mesto u grupi i daćemo sve od sebe da pobedimo svaku utakmicu. Idemo korak po korak, da pokažemo da možemo da napravimo neki ozbiljniji rezultat u odnosu na prethodne godine.


Datum: 03.07.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...