x

Odličan start rukometaša Srbije na Mediteranskim igrama

Odličan start rukometaša Srbije na Mediteranskim igrama Foto: RSS

Srbija je na otvaranju rukometnog turnira na XIX Mediteranskim igrama u Oranu savladala Sloveniju rezultatom 31:27 (15:15) i osvojila prve važne bodove na takmičenju. Izabranike Tonija Đerone već sutra očekuje novi susret u grupi A od 15:00 časova, a rival je selekcija Egipta.


Mediteranske igre 2022 održavaju se u periodu od 25. juna do 05. jula 2022. godine, u Oranu (Alžir), u organizaciji Olimpijskog komiteta Alžira u saradnji sa Međunarodnim Olimpijskim komitetom (MOK).


XIX MEDITERANSKE IGRE ORAN 2022

SLOVENIJA – SRBIJA 27:31 (15:15)

SLOVENIJA: Skledar, Horvat 2, Mazej, Tajnik 2, Cokan 4, Kljun 2, Drobež, Miličević 1, Žagar 1, Rozman 2, Pip 6, Grmšek 1, Slatinek Jovičić 5, Sikošek Pelko 1, Dobaj, Kotar


SRBIJA: Bomaštar, Vorkapić 4, Milić 7, Borzaš 2, Šotić 1, I. Popović 2, Milosavljević 5, Jandrić, Kojadinović, Pavlović 1, Golubović, V. Popović, Vignjević, Petrić 1, Grozdanić 8


Rukometaši Srbije su u prvom delu igre u periodu od 9. do 19. minuta napravili odličnu seriju za prednost od 11:6, međutim Slovenija uzvraća udarac i do kraja poluvremena dolazi do izjednačenja 15:15. Naša selekcija je u nastavku preuzela inicijativu i imala konstantnu prednost u drugom poluvremenu. Sigurnom igrom i vođstvom od pet golova pet minuta pre kraja susreta (30:25), Srbija je mirno privela utakmicu kraju za prve bodove na Mediteranskim igrama.


Najefikasniji u našoj ekipi bili su Miloš Grozdanić sa 8 i Milan Milić sa 7 pogodaka, dok su se u redovima Slovenije istakli Urban Pip sa 6 i Staš Slatinek Jovičić sa 5 golova.


Sledeći rival Srbije je reprezentacija Egipta, a meč je na programu u utorak, 28. juna od 15:00 časova.



SELEKTOR TONI ĐERONA

-Srećan sam zbog pobede, izuzetno je važno da takmičenje započnemo na ovaj način. Imali mnogo isključenja u prvom poluvremenu pogotovo, igrali smo četrdeset minuta ukupno sa igračem manje. Bomaštar je bio odličan danas, značile su nam njegove odbrane, takođe Milosavljević je odigao važnu ulogu u timu. Dobro je ovako početi takmičenje, jasno je da nas sutra očekuje teška utakmica, ali izuzetno smo srećni zbog današnje pobede.



MARKO MILOSAVLjEVIĆ 

- Čestitao bih ekipi na zalaganju, požrtvovanosti i pobedi pre svega. Veoma sam srećan zbog toga. Od prvog minuta smo počeli da se borimo jedni za druge, pokazali smo zajedništvo i da smo pravi tim. Sutra nas čeka veoma teška utakmica protiv Egipta, favorita u našoj grupi i favorita za osvajanje ovog takmičenja. Imaćemo vremena da se odmorimo i da se sutra pokažemo u najboljem izdanju.



Datum: 27.06.2022. Autor: RSS

PROČITAJTE JOŠ...