x

Novak Đoković prvi nosilac na Vimbldonu 2022

Novak Đoković prvi nosilac na Vimbldonu 2022

Srpski teniser, Novak Đoković, biće prvi nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu, s obzirom na to da prvi i drugi igrač sveta, Danil Medvedev i Aleksandar Zverev, neće nastupiti – iz različitih razloga.


Gren slem teniski turnir Vimbldon 2022 održaće se u periodu od 27. juna do 10. jula 2022. godine, u Londonu (Engleska - Velika Britanija) u organizaciji All England Lawn Tennis Club-a.


Vimbldon (eng. Wibmledon - The Lawn Tennis Championships) predstavlja najstariji i najugledniji teniski turnir, koji se igra na travnatoj podlozi, održava se svake godine od 1877. godine (nije održavan u periodima 1915 – 1918 i 1940 - 1945), krajem juna i početkom jula i treći je po redu grend slem turnir u ATP World Tour sezoni


Zvanično je objavljeno da Zverev neće igrati, što je bilo i jasno posle teške povrede koju je zadobio na Rolan Garosu protiv Rafaela Nadala. Dok je Medvedeva iz konkurencije izbacila politika – odluka Vimbldona da prihvati ideju britanskih vlasti da suspenduje ruske i beloruske takmičare.


Drugi nosilac na turniru biće Rafael Nadal, osvajač 22 Grend slem trofeja pa je duel sa Đokovićem moguć tek u finalu.


Pobednik Vimbldona 2021. u muškom singlu bio je naš Novak Đoković. To je bila njegova šesta titula na Vimbldonu i dvadeseta Gren Slem titula u karijeri.


Datum: 15.06.2022. Autor: MS

PROČITAJTE JOŠ...