x

Trijumf badmintona u Kragujevcu

Trijumf badmintona u Kragujevcu Foto: BSS

U organizaciji Badminton kluba Ravens KG, uspešno su održani B, C I D turniri na kome je učestovalo više od 70 takmičara iz Srbije. Sjajna atmosfera i borbe na terenu u konkurencijama muškaraca i žena pojedinačno, kao i muškim, ženskim i mešovitim parovima obeležili su ovogodišnji Trofej Kragujevca.


Prvo mesto u muškom singl  B turnira pripalo je perspekitvnom Aleksandru Jovičiću iz BK Ravens KG, koji je sa svojim kupskim partnerom Igorom Jovanovićem izborio i prvo mesto u konkurenciji muških parova. U ženskom singlu pobedila je Miona Filipović iz BK Beograd, dok su u ženskom dublu najbolje bile Andrea Bogojević i Teodora Latas (Zmajevi). U konkurenciji mešovitih parova zlatno odličije pripalo je Lani Dramaćanin i Igoru Jovanoviću (Ravens KG).


Na C turniru  najbolji od najboljih u muškom singlu bio je Aleksandar Olenikov iz BK Beograd, kome se na postolju i u muškom dublu pridružio partner Mrđan Todorović iz BK Clear. Među damama u pojedinačnoj konkurenciji pobedu je odnela Selena Stojanović iz BK Ravens KG, dok se u  konkureciji parova Miljana Veselinović  dva puta popela na naviše postolje  sa svojim saigračima iz BU Kraljevo Minom Đukić u ženskom i sa Svetomirom Veselinovićem  u miks dublu.


Kraljevčani su zabeležii izuzetne rezultate i na D turniru gde su osvojili zlatne medalje u svim konkurencijama. Prvoslav Nikolić pobedio je u konkurenciji muškaraca pojedinačno, kao i u muškom dublu zajedno sa Đorđem Pirićem. Najbolja dama u ženskom singlu bila je Nataša Baralić, dok je sa Aleksandrom Gadžićem (Kraljevo) osvojila i prvo mesto u konkurenciji mešovitih parova.


Trofej Kragujevca  je otvorio gradski većnik zadužen za sport Predrag Stevović koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo činjenicom da se badminton u Kragujevcu igra već 20 godina, kao i na ponovnoj prilici da ovaj grad ugosti najbolje takmičare iz cele Srbije.  


Zadovoljstvo nije krio ni predsednik UO BK RAVENS KG  Andreja Todorović koji je ovom prilikom izjavio: „"Velika nam je čast bila da ugostimo 70 takmičara iz  cele Srbije uz  igrače Badminton udruženja Kraljevo koji su ovom prilikom debitovali na takmičarskoj sceni i zvanično se pridružili badminton porodici Srbije. Zahvaljujemo BASS i gradu Kragujevcu na podršci u organizaciji još jednog uspešnog turnira u Kragujevcu. Publika je zaista imala priliku da uživa u fantastičnim mečevima i svim čarima badminton sporta od internacionalnog do rekreativnog kvaliteta igre". 


Pokrovitelji B,C i D turnira – Kragujevac 2022 bili su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Badminton savez Srbije i Grad Kragujevac dok su pomoć pružili prijatelji BASS, kompanije „Tin šped“, „Minaqua”, „Siboasi” i „Koka Plus”.


Spisak svih osvajača medalja možete pronaći putem sledećeg LINKA.


Datum: 01.06.2022. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...