x

Obeležen Svetski dan borbe protiv duvanskog dima

Obeležen Svetski dan borbe protiv duvanskog dima Foto: SPD Radnički

U organizaciji Instituta za javno zdravlje, a pod patronatom Skupštine grada obeležen je 31. maj, Svetski dan u borbi protiv duvanskog dima na platou ispred zgrade Skupštine. Učešće su uzele brojne zdravstvene institucije, apoteke, Centar za negovanje kulture „Abrašević“, kao i Sportsko privredno društvo „Radnički“, koje su predstavljali sportisti iz juniorskog pogona. Ovim činom SPD „Radnički“ je još jednom pokazao da gaji visok stepen društvene odgovornosti u svim životnim aspektima, a pogotovo u zdravstvenoj prevenciji.

Mi se iz godine u godinu borimo protiv duvana, pušenja i svih negativnih posledica koje idu uz to. Drago mi je što su ovde prisutni svi iz širokog dijapazona društva, poput predstavnika grada, zdravstvenog sistema, predškolskih ustanova, kao i SPD „Radnički“. Ovim želimo da skrenemo pažnju svima na sva štetna dejstva duvanskog dima po zdravlje nacije. Trudili smo se i uspeli u tome da centralizujemo ovaj događaj upravo ovde ispred gradske kuće i smatram da je ovo veliki uspeh za sve nas, ali da se i dalje borimo protiv ovog poroka, da pomognemo svima, a naročito mladima i trudnicama. Zadovoljan sam što je svaka institucija sa svoje strane dala svoj pun doprinos u odvikavanju od pušenja i zdravom stilu života, naglasio je Miloš Radosavljević koordinator saveta za odvikavanje od pušenja pri institutu za javno zdravlje, a onda se nadovezao:

Jako je bitno što se u ovu akciju pored svih ostalih uključilo i SPD „Radnički“ i zahvalio bih se direktoru Bratislavu Urakoviću i mišljenja sam da je ovo samo početak naše saradnje, a dogovor je da zajedničkim snagama, sveobuhvatno krenemo u jednu širu akciju, da naročito mladima kroz škole sporta edukativno pomognemo i naznačimo koliko je štetan duvan i samo pušenje kao porok. Mladima kroz praktičan primer njihovih vršnjaka koji se bave sportom i postižu vrhunske rezultate moramo pokazati zdrav stil života, zdrav način ishrane kao pravi putokaz u životu i da imaju sa kime da se pozitivno identifikuju, zaključio je Radosavljević.

Datum: 31.05.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...