x

Rukometaši Radničkog overili evropsku vizu

Rukometaši Radničkog overili evropsku vizu Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u okviru 14. kola plej-ofa Arkus lige, u najznačajnijem meču u nedugoj klupskoj istoriji, savladali šabačku Metaloplastiku u direktnom duelu za izlazak na evropsku scenu rezultatom 28:24, poluvreme 17:11. Kragujevčani su time zauzeli treće mesto na tabeli, overili vizu za Evropu i ostvarili nešto čemu se na početku sezone nisu nadali ni u najsmelijim snovima, a time je ovaj uspeh dobio na većem značaju.

Radnički ove sezone nije osetio gorčinu poraza u tri susreta sa bivšim dvostrukim šampionom i osvajačem nacionalnog kupa. Domaći rukometaši su u meč ušli silno motivisani da dokažu rukometnoj javnosti da sjajni rezultati ove sezone nisu plod slučajnosti, već rezultat mukotrpnog rada na treninzima. Šapčani su prvi došli u vođstvo i imali blagu prednost sve do 8. minuta kada Knežević dalekometnim projektilom poravnava na 3:3, što je bio signal da izuzetno požrtvovanom i agresivnom igrom, nakon serije 3:0 dođu do osetnije prednosti (6:3, 11.min). Pojačali su agresivnost u odbrani i frenetičnom borbenošću, uz raspoloženog Zlatanovića na golu koji je činio čuda, velikom serijom 6:2 dolaze do velikih plus 7, pri tom ostavivši Šapčane na samo 5 datih golova za 20 minuta igre (12:5). Prenuli su se malo gosti, smanjili na 13:8, no domaćin nije spuštao nogu sa gasa. Impresivno je izgledala odbrana Šumadinaca, potpuno osujetivši glavne poluge Metaloplastike, bekove Aziza i Brajovića, koji nikako nisu uspevali da dođu do čiste pozicije za šut. Do kraja prvog dela igre, Radnički je zadržao prednost i na veliki odmor se otišlo velikom prednošću 17:11.

U istom stilu su Kragujevčani otvorili drugo poluvreme, meljući protivnika i već u 34. minutu beležimo novu najveću prednost, 20:12. No u tim trenucima je usledio neshvatljiv pad u igri, nekoliko brzopleto završenih napada što gosti koriste i brzometno smanjuju prednost (20:16, 38.min). Osetio je trenutak šef struke Teodorović, uzevši minut odmora i time smirio svoje igrače. Tajm aut je urodio plodom, nakon koga je sve funkcionisalo kao u prvih 34 minuta. Nastavili su Kragujevčani u istom, ubitačnom ritmu i vrlo brzo preko Barudžića došli ponovo do plus 7 (23:16, 46.min). Samo u jednom trenutku u 52. minutu Metaloplastika uspeva da smanji na minus 5 (25:20), no to je sve što su uspeli da urade. Do kraja susreta, stručni štab domaćina je dao priliku mladim nadama, koji nisu imali veliku minutažu u prvenstvu, koji u kombinaciji sa standardnim prvotimcima sigurnom igrom privode utakmicu kraju konačnim rezultatom 28:24, što je bio znak za početak velikog slavlja domaćih igrača i njihovih najvernijih navijača.

Svi igrači Radničkog na čelu sa stručnim štabom zaslužuju sve čestitke i divljenje svojih simpatizera, kao i rukometne javnosti na svemu što su pokazali ove sezone, pogotovo na ogromnoj požrtvovanosti, velikoj želji i gladi za pobedama, kao i načinu na koji su predstavljali  klub i grad Kragujevac.

Jedno veliko bravo i hvala momci na svemu urađenom.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Stefan Stanojev sa 8, dok su Mihajlo Knežević i Miloš Barudžić dodali po 5 pogodaka, dok se kod gostiju istakao Marko Srdanović sa 7 postignutih golova.

Igrač utakmice: Dejan Zlatanović (Radnički)

RK Radnički – RK Metaloplastika: 28:24 (17:11)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 500
Sudije: Boriša Milosavljević, Danijel Trivković
Sedmerci: Radnički 4 (2), Metaloplastika 2 (1)
Isključenja: Radnički 8 min, Metaloplastika 12 min

Radnički: Prodanović, Davidović 4, Mutavdžić 2, S. Đerić, Dobrosavljević, Kasalović 1, D. Petrović, Barudžić 5, Knežević 5, Utvić 3, L. Đerić, Stanojev 8, Maljević, Vasiljević, P. Petrović, Zlatanović (17 odbrana).

Metaloplastika: Pavković, Dodić 3, Jevtić 1, Milovanović, Ćosić 1, Srdanović 7, Mirković 1, Milovanović, Aziz 2, Ivanić 1, Arsić (4 odbrane, sedmerac), Terzić, Brajović 3, Milenković 2, Mešter 3, Dakić.

Ovom utakmicom je spuštena zavesa na ovogodišnji šampionat Arkus lige.

Datum: 28.05.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...