x

Zahvalnost COVID-19 herojima

Zahvalnost COVID-19 herojima Foto: SPD Radnički

Pandemija Covid virusa je iznedrila veliki broj istinskih heroja, a prvi u tom ešalonu su svakako zdravstveni radnici, kako u svetu tako i u našem gradu. Jedni od pomenutih boraca protiv pandemije su i zdravstveni radnici  Zastavinog  Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, koji su malo je reći dali sve od sebe u borbi sa opakim virusom.

SPD Radnički je od samog osnivanja pokazao visok stepen društvene odgovornosti u svim društvenim aspektima. Ovog puta je kao znak zahvalnosti za sve ono što su zaposleni u ovoj renomiranoj zdravstvenoj ustanovi učinili, dodeljeno 15 godišnjih propusnica za zatvorene bazene, povodom čega je upriličena konferencija za štampu u prostorijama Zavoda.

Naš zavod je od 8. januara po četvrti put bio uključen u kovid režim rada zbog tadašnje pogoršane zdravstvene situacije nakon samo 7 dana pauze. U periodu do kraja januara smo imali veći broj pregleda nego u piku trećeg talasa. Prosečan broj dnevnih pregleda je bio 219 a taj broj se polako smanjivao, tako da smo od 26. marta ponovno u redovnom režimu. Za svo to vreme smo obezbeđivali zdravstvenu zaštitu i za non-covid pacijente, dešavalo se da osoblje radi i po 12 časova dnevno, ali smo uspešno prebrodili sva iskušenja, predstavila je rezultate rada zavoda vršilac dužnosti direktora  Nada Milovanović, a onda se osvrnula i na uspostavljenu saradnju sa SPD Radnički:

U toku radnog sastanka sa čelnim ljudima SPD Radnički, vezanog o uspostavljanju dvosmerne saradnje između naša dva kolektiva, rodila se ideja da se ova nagrada dodeli našim radno angažovanim radnicima u Covid odeljenju. Svi smo bili presrećni zbog toga, jer se nije često dešavalo da neko od nas bude nagrađen. Ovaj čin svakako unapređuje saradnju, imaćemo još sastanaka u cilju daljeg unapređivanja, jer ima puno prostora za nastavak.

Da je ovo samo početak i prvi stepenik uspostavljene saradnje potvrdio je i direktor SPD Radnički Bratislav Uraković:

Poveli smo se maksimom da i zdravstveni radnici moraju biti zdravi. Ovim činom želimo da iskažemo veliku zahvalnost zavodu na svemu što su učinili i čine u zdravstvenoj zaštiti građana Kragujevca. Sa naše strane smo odlučili da dodelimo 15 godišnjih propusnica za zatvoreni bazen u želji da se i oni oporave od prethodnog teškog perioda koji su prošli. Spremili smo i jedan poseban paket, ne samo za zaposlene već i za sve Kragujevčane i o tome ćemo uskoro obavestiti javnost. 

Datum: 30.03.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...