x

Rukometaši Radničkog obezbedili prolaz na F4 Kupa u grotlu Jezera

Rukometaši Radničkog obezbedili prolaz na F4 Kupa u grotlu Jezera Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u četvrtfinalnom meču Kupa Srbije „Prof dr Branislav Pokrajac“ u fantastičnoj atmosferi, karakterističnoj za najveće evropske derbije, pred skoro 2000 navijača savladali ekipu beogradskog Partizana rezultatom 26:25, poluvreme 11:9 i tako se plasirali na završni turnir našeg najmasovnijeg takmičenja.

Savladao je Radnički renomiranog protivnika u plej ofu Arkus lige pre ravno četiri dana, no večeras je na programu bio potpuno drugačiji meč, jedna utakmica koja pobedniku donosi slavu i plasman među četiri veličanstvene ekipe na final four. Staro pravilo da su navijači osmi igrač večeras se u potpunosti dokazalo. Nošeni na krilima svojih najvatrenijih navijača, Crvenih Đavola, koji su večeras proslavljali 33. rođendan, Kragujevčani su krenuli čvrsto i agresivno u duel. Prvi su poveli gosti tek u 5. minutu, no domaći podižu nivo agresivnosti na maksimalan nivo i velikom serijom 5:0 dolaze do prednosti (5:1, 11.min). Da neće imati lak zadatak, pokazali su Beograđani koji se vraćaju u meč i smanjuju na samo gol zaostatka (5:4, 18.min). Održavao je Radnički konstantnu prednost od jednog do dva gola prednosti serijom golova Barudžića za konačnih 11:9 na poluvremenu.

Pogotkom Utvića u 33. minutu Radnički ponovo ima plus 3 na svom kontu (12:9), no Partizan pokazuje da je dostojan rival i još jednom pravi veliki kambek (12:12, 35.min). U narednih 5 minuta smo videli izjednačenu, gol za gol igru, kada se domaći ponovo odvajaju i dolaze do vođstva (16:14, 41.min), što se ispostavilo da je presudno za dalji tok utakmice. Rafalna paljba bekovske linije je otvorila odbranu za unutrašnju igru preko pivota Davidovića, tako da Partizan nije znao odakle mu preti opasnost. Čuvar mreže Zlatanović je ponovo bio na svom nivou, odbranivši par šuteva u trenucima kad je gost pripretio. Širinom u napadu, agresivnom odbranom, nošeni gromoglasnom podrškom sa tribina, Kragujevčani nisu ispuštali konce iz ruku i u 51. minutu ponovo dolaze do plus 3 (23:20), prednosti koju nisu ispuštali sve do 60. minuta i opuštanja na samom kraju koju gosti koriste i postavljaju konačan rezultat 26:25, što je bio znak za veliko slavlje domaćih igrača sa svojim Crvenim Đavolima.

Kompletan igrački kadar i stručni štab zaslužuju sve čestitke na trudu, predanosti, angažovanju i činjenici da su se po treći put u istoriji kluba našli na final four Kupa Srbije „Prof dr Branislav Pokrajac“.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Miloš Barudžić sa 7 i Miloš Prodanović sa 6 pogodaka, dok su kod gostiju titulu najboljeg strelca poneli Aleksa Maksić sa 7 i Nemanja Živković sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Miloš Prodanović (Radnički)

RK Radnički – RK Partizan: 26:25 (11:9)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 1700
Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić
Sedmerci: Radnički 6 (4), Partizan 7 (4)
Isključenja: Radnički 16 min, Partizan 8 min

Radnički: Prodanović 6, Davidović 4, Mutavdžić, S. Đerić, Dobrosavljević, Kasalović 1, D. Petrović, Barudžić 7, Knežević 1, Utvić 1, L. Đerić 4, Stanojev 2, Maljević, Vasiljević, P. Petrović, Zlatanović (10 odbrana, 2 sedmerca).

Partizan: Radovanović 2, Živković 5, Pisarić 1, Vasković, Radivojević, Beloševac, Varga, Ivanović, Trnavac, Kojadinović 3, Zečević 5, Čolović, Mićić 2, Popović, Maksić 7, Petrić .

Radnički se vraća prvenstvenim obavezama u nedelju 13. marta kada će ugostiti ekipu Rudara iz Kostolca u 6. kolu plej ofa Arkus lige.

Datum: 10.03.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...