x

Kvalifikacije za Studentsko evropsko gejming prvenstvo

Kvalifikacije za Studentsko evropsko gejming prvenstvo

Najveći studentski turnir u gejmingu u Evropi, Studentsko evropsko prvenstvo, biće održan u aprilu, u igrici CG:GO (Counter Strike) i to sa nagradnim fondom od 15 hiljada dolara.

Organizator crnogorskih kvalifikacija za prvenstvo za koje se očekuje veliko interesovanje studentskih timova je Savez elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) u saradnji sa Faceit-om koji je obezbijedio slot za pobjednika kvalifikacija u Crnoj Gori. Faceit je vodeća platforma za onlajn takmičenja u pvp igricama za više igrača. Partneri Savezu su Eyca (Evropska omladinska kartica) i Studentski parlament a nagradni fond crnogorskih kvalifikacija je 500 eura.

“Prijave za turnir će ići preko Faceit platforme a turnir će biti organizovan 12. i 13. marta u igraonicama PC GAMER u Podgorici u LAN-u. Pobjednik turnira će predstavljati Crnu Goru na Studenstkom evropskom prvenstvu, nedjelju dana nakon crnogorskog. Organizacija crnogorskih kvalifikacija u ovom turniru još jednom pokazuje da Crna Gora konstantnim aktivnostima Saveza elektronskih sportova i gejming zajednice polako ali sigurno postaje globalno prepoznata na ovom polju”, kaže Filip Šoć, predsjednik SESCG.

Pored slota za Evropsko prvenstvo i prilike da se takmiči za nagradni fond od 15.000 dolara, pobjednik turnira će dobiti i nagradu od 350 eura za prvo, odnosno po 150 za drugo mjesto i 150 eura u periferiji za treću poziciju. 

Pravo učešća imaju studenti svih crnogorskih fakulteta. U ekipi moraju biti tri studenta sa istog fakulteta. Prijave za turnir su moguće putem LINKA 

Datum: 10.03.2022. Autor: Dragana Bećirović

PROČITAJTE JOŠ...