x

Rukometašice Radničkog na završnom turniru Kupa

Rukometašice Radničkog na završnom turniru Kupa Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u četvrtfinalnom meču Kupa Srbije savladale domaćina, ekipu Vojvodine u Novom Sadu rezultatom 30:26, poluvreme 16:12 i tako ostvarile jedan od najvećih uspeha, plasiravši se na završni turnir Kupa Srbije, final four, koji će se odigrati u Leskovcu u aprilu.

Kragujevčanke su pre deset dana u prvenstvenom susretu sigurnom i dominantnom igrom lako savladale današnjeg domaćina, ali kako to u sportu često biva, teško se jedan protivnik kao što je Vojvodina može pobediti dva puta u kratkom vremenskom roku. Upozoravao je stručni štab na tu činjenicu, pogotovo što su put Novog Sada krenule oslabljene neigranjem kapitena Tijane Petrović. Susret je počeo efikasno, gde se videlo da su domaće igračice bile čvrsto rešene da ne dopuste i treći ovosezonski poraz. Rezultatska klackalica uz konstantno minimalnu prednost Novosađanki je trajala sve do 11. minuta kada pogotkom Inđićeve Radnički prvi put dolazi do vođstva (5:6). Domaćin se brzo vraća u igru i ima vođstvo 8:7 u 16. minutu. Nikako nisu uspevale Šumadinke da se rezultatski odvoje od upornih domaćih igračica, što im konačno polazi za rukom tek u 22. minnutu za prvo vođstvo od 2 gola razlike (9:11). Izgleda da je ta prednost bila okidač za čvršću igru u fazi odbrane, skinula je par šuteva Gordana Petković, a u pucačku formu je ušla najbolji strelac lige Teodora Veličković, tako da u 27. minutu gošće imaju plus 4 na svom kontu (10:14), koje su zadržale do isteka 30. minuta za konačnih 12:16 na velikom odmoru.

Novosađanke su odlučnije ušle u drugi deo igre, iskoristile par neiskorišćenih napada Radničkog i u 37. minutu prilaze na gol zaostatka (16:17). Tri gola i večeras najefikasnije Veličkovićeve su bila dovoljna da gošće vrate solidnu prednost (17:20, 40.min), koju su održavale duži period, sve dok golom iz kontranapada Milice Todorović ponovo imaju najveću prednost, plus 4 19:23, 48.min). U tim trenucima se ušlo u rezultatski egal, igralo se gol za gol, Kragujevčanke pogotkom Jovane Stoiljković imaju 21:25, a novim golom Veličkovićeve i 22:26 u 52. minutu. Domaće igračice dodaju gas i poslednjim atomima snage, uz par neiskorišćenih napada Radničkog i isključenja na 2 minuta Teodore Veličković smanjuju na samo gol zaostatka (25:26, 55.min), što se činio kao scenario za uvod u dramu u poslednjih pet minuta. Nakon dužeg napada sa igračicom manje, sve dileme je razrešila prvim golom na utakmici Natalija Mikić za 25:27 i tako se ispostavilo, raspršila nade Vojvodine za rezultatskim preokretom. Kragujevačke rukometašice su rutinski odradile završnicu, već iskusne Bjelak i Veličković su realizovale dobre prilike, a tačku na I je šutem sa 7 metara stavila kadetkinja Rašković u poslednjim trenucima za konačnih 26:30 i veliko slavlje gošći.

Sve rukometašice Radničkog, na čelu sa stručnim štabom zaslužuju sve čestitke za uspeh koje su ostvarile.

U redovima Vojvodine najefikasnije su bile Tamara Žarković sa 9 i Nevena Todorovski sa 8 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki golgeterski najraspoloženije bile Teodora Veličković sa 13 i Jovana Stoiljković sa 4 postignuta gola.

Igrač utakmice: Nevena Todorovski (Vojvodina)

ŽRK Vojvodina – RK Radnički: 26:30 (12:16)

Novi Sad: Hala “Slana bara”. Gledalaca: 150
Sudije: Dragana Jakovljević, Danijela Sando Kovačević 
Sedmerci: Vojvodina 6 (6), Radnički 7 (7)
Isključenja: Vojvodina 6 min, Radnički 12 min

Vojvodina: Raič, Vulić 1, Žarković 9, Lovrić 1, Đukić 3, Čabarkapa, Ivošević, Todorovski 8, Veličković, Mijailović 3, Radojčić, Bošnjak 1, Zafirović, Bahun, Korać, Uzelac.

Radnički: J. Pojužina, Veličković 13, Bjelak 3, Đorđević, Rašković 1, Blagojević, Vlašković, Stoiljković 4, Mikić 1, Petrović 2, Ž. Pojužina 1, Inđić 3, Petković (13 odbrana), Ranković 1, Todorović 1.

Rukometašice Radničkog u subotu 12. marta nastavljaju prvenstvenu trku gostovanjem višestrukom šampionu, ekipi Jagodine.

Datum: 08.03.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...