x

Crvena Zvezda MTS odbranila titulu Kupa Radivoja Koraća

Crvena Zvezda MTS odbranila titulu Kupa Radivoja Koraća Foto: KSS

Crvena zvezda mts je potpuno nadigrala Partizan NIS u velikom finalu Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać u niškom „Čairu“ i zasluženo odbranila trofej osvojen prošle godine u Novom Sadu! Crveno-beli su bili bolji tokom celog meča, pa su mogli da se raduju osvajanju prvog trofeja u sezoni.


Utakmica je počela sa dosta promašaja na obe strane, pa je prvi koš postigao Volters posle tri minuta igre, a onda i trojku za 5:0. Usledila je trojka Kalinića, pa ulaz Holinsa 10:0 za Zvezdu posle četiri i po minuta igre. Pet i po minuta je bio Partizan bez koša, sve do poena Mura, a onda i trojke Pantera za 5:10. Vodila se velika borba za svaki koš, crno-beli su serijom 11:3 u 7. minutu došli na 11:13. Vezao je Marković pet poena za prednost ekipe trenera Radonjića 18:11, a na kraju prve deonice bilo je 20:13.


Otvorio je Holins drugu četvrtinu trojkom, dodali su po dvojku Dobrić i Volters – 27:13, dok su crno-beli i dalje imali problema sa realizacijom. Vratio je Lesor ravnotežu sa četiri vezana poena (17:27), a posle nekoliko grešaka Partizana, trojke i dvojke Markovića, poena Kuzmića i tri slobodna bacanja Kalinića Zvezda je u 17. minutu imala do tada najvećih 41:22. Doneo je Kuzmić sa „2+1“ braniocu Kupa i „plus 21“ (47:26) minut pre poluvremena, pa poentirao i Ivanović za 49:26, a na veliki odmor Zvezda je otišla sa velikih 49:28.


Odlično je Zvezda počela i treću četvrtinu, Holins je pogodio trojku za 53:30, ali je Partizan serijom 10:4 donekle uhvatio priključak u 24. minutu – 40:57. Međutim, podigao je Kalinić ponovo na „plus 20“ (60:40), a u finišu deonice sjajni Marković trojkom i na 65:43. Trener crveno-belih Dejan Radonjić dobio je drugu tehničku u 30. minutu jer je izašao van prostora u kome sme da se kreće, zbog čega je isključen pri rezultatu 65:45.


Sigurno su crveno-beli čuvali veliku prednost i na početku poslednje deonice, ali se Partizan nije predavao. Ipak, nije imao snage za preokret protiv odlične Zvezde, koja je pametno odigrala poslednjih deset minuta i zasluženo krunisala bolju igru odbranom trofeja Kupa Radivoja Koraća.


CRVENA ZVEZDA MTS – PARTIZAN NIS 85:68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22)


Kompletnu statistiku možete videti ovde



# Velikom finalu Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać prisustvovali su predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kao i brojni ugledni gosti.


# Pre početka finala, himnu „Bože pravde“ izveo je Vojni orkestar kopnene vojske Srbije i hor Studentskog kulturnog centra iz Niša.


Svečana dodela medalja i trofeja


#Na početku svečane dodele medalja, KSS je dodelio organizatoru finalnog turnira gradu Nišu, Sportskom savezu Niša i generalnom sponzoru završnog turnira Triglav osiguranju plakete, koje je generalni sekretar KSS Zlatko Bolić dodelio gradskom većniku Niša Aleksandru Stojičiću, predstavniku SS Niša Predragu Pržiću i prvom čoveku Triglav osiguranja Draganu Markoviću.


#Najbolji strelac finalne utakmice sa 19 poena bio je košarkaš Partizana Matijas Lesor, a nagradu mu je dodelio dr Goran Stanojević koji je dva puta tokom pandemije bio upravnik Kovid bolnice Čair u Nišu. Lesor je dobio i nagradu od direktora kompanije „SK Rizort“ Gorana Karadžića.


#Za MVP igrača finala Kupa izabran je prvotimac Crvene zvezde mts Nejt Volters, sa 18 indeksnih poena, kome je priznanje dodelio dr Goran Stanojević. Volters je takođe dobio nagradu od direktora kompanije „SK Rizort“ Gorana Karadžića.


#Srebrne medalje košarkašima Partizana NIS dodelili su gradski većnik Aleksandar Stojičić i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.


#Zlatne medalje košarkašima Crvene zvezde mts dodelili su direktor Triglav osiguranja Dragan Marković i potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.


#Manji pehar u trajno vlasništvo, kapitenu Crvene zvezde mts Branku Laziću uručio je predsednik KSS Predrag Danilović.


#Veliki prelazni pehar košarkašima Crvene zvezde mts je uručio predsednik KSS Predrag Danilović.



Izjave nakon utakmice:

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde

Od početka smo krenuli dobro. Tokom tih prvih deset minuta nismo očekivali da će ići tako lako, ali uspevali smo da budemo u oba pravca bili dobri, gradili smo razliku koja je do poluvremena bila takva da nam je omogućila da utakmicu privedemo kraju, uz našu kontrolu. Od početka smo kuburili sa povredama, očekivali smo da tek oko Nove godine budemo kompletni, a onda nas je i korona pokosila. Trebalo nam je vreme da stanemo na noge i budemo bolji. I to smo kroz težak raspored uspeli. Pričajući o ovom duelu, treba imati na umu da smo došli dovoljno spremni. Period pre Kupa nam je omogućio da možemo da uradimo ono što nam je bilo preko potrebno i da u dobrom statusu dođemo u Niš. Odigrali smo čitav turnir konstantno i dobro. Moje zadovoljstvo je veliko.


Ali, meni je bitno da razmišljam o novim utakmicama. Čeka nas Panatiniakos, pa Fenerbahče, to je ono o čemu trenutno razmišljam.


Željko Obradović, trener Partizana NIS

Želim da čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Otprilike, to je bilo ono što sam najavljivao pred ovu utakmicu, da je Zvezda iskusna ekipa i da će znati kako da igra finale. Moji igrači su izgoreli, nismo bili na nivou na kome sam očekivao da ćemo možda moći da budemo. Nadam se da će nam ovo iskustvo pomoći, u svakom pogledu, i u pripremi utakmice, i u klubu, i u timu, i meni kao treneru, pa i igračima. Na svim nivoima moramo da razmislimo i da se zapitamo zašto smo izgledali ovako kako smo izgledali. Želim da se uputim najveću moguću zahvalnost našim navijačima koji su bili fantastični i pored poraza su ostali uz tim. Pokazali su još jednom zbog čega su najbolji navijači na svetu.


Branko Lazić, kapiten Crvene zvezde mts

Čestitam celoj ekipi, celom klubu i navijačima da se zahvalim na fantastičnoj podršci tokom čitavog turnira. Želim da čestitam momcima koji su izneli zaista tešku utakmicu i okrećemo se već sledećim obavezama. Iskoristićemo ovo malo vremena što imamo da proslavimo… (Izvor: KSS)


Datum: 20.02.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...