x

Košarkaši Crvene zvezde prvi polufinalisti Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022.

Košarkaši Crvene zvezde prvi polufinalisti Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća 2022. Foto: Nebojsa Parausic / MN press

Košarkaši Crvene zvezde mts ubedljivo su savladali kragujevački SPD Radnički u prvom četvrtfinalu završnog turnira Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać u niškom „Čairu“ i u prvom subotnjem polufinalu od 17.00 časova čekaju pobednika meča Mega Mocart – Zlatibor.


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2022


Crveno-beli su otvorili meč sa 11 poena Markovića, od čega tri trojke, Holins je dodao dva za uvodnih 13:3. Velika razlika u kvalitetu bila je evidentna od prvog minuta, ali su se Kragujevčani hrabro držali iako je Zvezda brzo došla do dvocifrenog viška. Na kraju prve deonice već je bilo 28:13.


I u drugoj deonici crveno-beli su nastavili da dižu prednost, koja je u 13. minutu iznosila velikih „plus 26“ – 39:13. Nastavili su u istom ritmu Lazarević, Lazić, Kalinić, izabranici trenera Radonjića odlično su šutirali trojke, pa je prednost rasla iz minuta u minut i već je epilog mogao da se predvidi… Radnički je pružao otpor koliko je mogao, a na poluvremenu je bilo 57:24.


Ništa se nije promenilo ni u trećoj četvrtini, Zvezda je dominirala u svakom segmentu igre, držala preko 30 poena prednosti. U 35. minutu klub sa Malog Kalemegdana je otišao na 94:53 i do kraja nastavio da puni koš Kragujevčana sve do konačnih 103:59.


CRVENA ZVEZDA MTS – SPD RADNIČKI 103:59 (28:13, 29:11, 24:22, 22:13)


Kompletnu statistiku možete videti ovde




Izjave nakon utakmice:


Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde mts


Ono što smo želeli, to smo i uradili. Sada ostaje da se pripremimo za polufinale.


Upitan da li je Zvezda prvi favorit Kupa, Radonjić je odgovorio:


Kao što sam rekao i pre nego što sam došli ovde, fokus je bio da pre svega uradimo ono što smo planirali pre turnira, a bili smo fokusirani na prvog protivnika. Uspeli smo da uradimo to što smo hteli, sada idemo da se pripremimo za sledeći meč i polufinale. To je to i ništa više od toga. Zahvalio bih se navijačima na podršci, bilo je večeras baš prijatno za nas. Siguran sam da će i u polufinalu biti dobra atmosfera.


 

Stefan Marković, plejmejker Crvene zvezde mts


Hteo bih da čestitam Radničkom na učešću na turniru. Prvi korak smo završili, predstoje još dva. Fokusirani smo na završetak ovog takmičenja. Spremićemo se za onog ko dođe, ali mi gledamo naše ciljeve, ono zbog čega smo mi došli i to je to.


 

Ivica Vukotić, trener Radničkog


Pre svega, želeo bih da pohvalim fantastičan ambijent u Čairu. Mi smo samim plasmanom na Kup drugu godinu za redom ispunili naš cilj. Prošle godine smo takođe u četvrtfinalu izgubili od Zvezde, tada je bilo 61 razlike. Sada smo pružili malo bolji otpor, posebno u drugom poluvremenu. Zadovoljan sam kao su momci igrali, jer znamo što Zvezda predstavlja i igrači i u svakom pogledu. Mi smo iskoristili ovaj meč za promociju, da vraćamo Radnički i Kragujevac na košarkašku mapu. Nije sramota izgubiti od Zvezda sa ovakvom razlikom. Okrećemo se našim obavezama u KLS, nadam se da se vidimo ponovo sledeće godine.


 

Nikola Veljović, igrač Radničkog


Čestitam Zvezdi na pobedi i mojoj ekipi na velikoj borbi. Kao što je i trener rekao, sada je razlika bila malo manja u odnosu na prošlu godinu, kada smo takođe igrali sa Zvezdom. Sada smo pružili malo bolji otpor. Znali smo šta nas čeka. Ipak je ovo evroligaški tim. Okrećemo se KLS, gde nas čeka težak period. (Izvor: KSS)


Datum: 18.02.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...