x

Nina zlatna u Zagrebu

Nina zlatna u Zagrebu Foto: BSS

Srpska reprezentativka Nina Radovanović, na sjajan način završila je ovu godinu. Nina koja je na OI u Tokiju stigla do četvrtfinala, pobedila je na međunaronom Grand prix turniru u Zagrebu.


Ona je u polufinalu svoju rivalku Tajanu Koščak iz Hrvatske dobila prekidom u prvoj rundi. Sudija u ringu čak tri puta je brojao njenoj rivalki i meč je prekinut. U finalu za rivalku je imala Nikolinu Čačić, učesnicu OI u Tokiju do 57 kg. Nikolina je trenutno najbolja bokserka Hrvatske, i skidala je kilažu kako bi nastupila u kategoriji do 52 kg.


Ipak, Nina je dominirala, i publika širom regiona uživala je u tom meču i posredstvom kanala Arena fight. Sudije su pobedu dale našoj reprezentativki.


- Sjajno smo primljeni u Zagrebu. Bili smo i specijalni gosti kod predsednika njihovog saveza Bona Bošnjaka. Bilo im je zadovoljstvo da dve olimpijke boksuju na ovom turniru i time mu uvećaju značaj. Ja i moj tim smo zaista imali odlično gostoprimstvo. Takođe komentari svih, posebno službenih lica su da je meč bio sjajan. Ja sam prezadovoljna. Zahvaljujući Bokserskom savezu Srbije, sa Nenadom Borovčaninom na čelu omogućene su mi pripreme za Svetsko prvenstvo, na najvišem nivou koje su započele kampom u Beogradu, pa Rumuniji i taliji. Tada je stigla vest da je SP u Istanbulu odloženo za mart, tako da je ovaj turnir dobro došao da se popuni kalendar - poručila je iz Zagreba, Nina Radovanović.


Kakvi su vam dalji planovi?

- Nema stajanja. Grand prix u Zagrebu je bio sjajna provera i prvi u nizu od onih na kojima ću nastupati do Svetskog prvenstva u Istanbulu 2022 - zaključila je Nina Radovanović.


Datum: 05.12.2021. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...