x

Animacija rukometa u OŠ Moma Stanojlović

Animacija rukometa u OŠ Moma Stanojlović Foto: SPD Radnički

Rukometni klub Radnički nastavlja sa promocijom rukometa u kragujevačkim osnovnim školama u nameri da deci mlađeg uzrasta približi čari ovog sporta i time privuče veći broj njih da se bavi sportom. Brojnost dece na animacijama uliva nadu i poklapa se sa željama kluba da u budućnosti iz besplatne škole rukometa stvara buduće nosioce igre prvog tima iz svog pogona.

Na putu konstantnog razvoja RK Radnički je pored uspeha seniorskih ekipa, jasno opredeljen ka strategiji rada sa mladima. Formiranje selekcije dečaka 2013. godišta je bio lep povod da se ponovo družimo sa mališanima i kroz igru deci predstavimo rukomet. Akcenat je uvek na dvosmernom procesu kada rukometu takođe predstavljamo dečicu željnu igre, trčanja, dokazivanja i pobede. Ovog puta animacije su održane u OŠ "Moma Stanojlović", a deca su kroz igru pokazala veliki talenat i želju da se bave rukometom. Družili smo se sa drugarima iz četiri odeljenja i zapazili veliki broj budućih rukometaša. Novo druženje je zakazano već za četvrtak, kada dečica dolaze na svoj prvi pravi rukometni trening, poručio je trener omladinske škole Radničkog Verko Radosavljević.

Javnom času rukometa su prisustvovale Jelena Knežević i Teodora Veličković, kao i njihove kolege iz muškog tima Miloš Prodanović, Stefan Stanojev i Luka Đerić, a ocenu viđenog je izneo šef stručnog štaba Đorđe Teodorović:

Odlična prezentacija i drago mi je da sam imao priliku da prvi put u Kragujevcu vidim kako ovo funkcioniše. Ima značajan broj talentovane dece i klub je taj koji ulaže energiju da ih privuče rukometu. Znamo da je naš sport najbolji i izvlači ono najtananije iz dece. Ostaje nam da se nadamo da će se veći broj odlučiti da trenira i pristupi Radničkom i da od njih stvorimo odlične igrače i igračice.

Treninzi rukometa u OŠ “Moma Stanojlović” počinju u četvrtak u 21 čas.

Datum: 21.10.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...