x

Pobeda kadeta Borca na biciklističkom Kupu Srbije u Kovilju

Pobeda kadeta Borca na biciklističkom Kupu Srbije u Kovilju Foto: BK Borac

Na šestom Kupu Srbije koji je održan kod manastira Kovilj, kadet Borca Boris Mitrović osvojio je prvo mesto, junior Dejan Cogoljević i senior Aleksa Radmilac treća mesta, a masters Miroslav Bogdanović drugo mesto.


Šesti Kup Srbije održan je u okviru trke SAJAMSKIH GRADOVA u nedelju 03.10.2021.godine  oko manastira Kovilj kod Novog Sada. Staza je bila kružna, a dužina jednog kruga je bila 7,2km. Kadeti su vozili 4 kruga u ukupnoj dužini od 28,8km. S obzirom da je ovo bila predzadnja trka u ovogodišnjem ciklusu, trka je bila dosta taktička, gde su vodeći u generalnom plasmanu kontrolisali svoje konkurente i takvu situaciju iskoristili su takmičari iz drugog plana. Boško Veličić je prvoplasirani u generalnom plasmanu  kada se oformio beg od tri takmičara medju kojima je bio njegov klupski drug, a nije bilo njegovih direktnih konkurenata taj beg mu je odgovarao. Takvu situaciju najbolje je iskoristio Boris Mitrović i uspeo je da ostvari svoju prvu pobedu. Boško veličić je bio drugi od glavne grupe, ukupno peti, što mu je bilo dovoljno da sačuva vodjstvo u generalnom plasmanu. Ekipno BORAC je bio prvi i učvrstio svoje vodjstvo u generalnom plasmanu ekipa.


Seniori I juniori vozili su zajedno deset krugova u ukupnoj dužini od 72km. Trka je bila slična kao kod kadeta, sa dosta taktike. Kako su Stefan Stefanović i Marko Danilović  vodeći u generalnom plasmnu, kontrolisali su svoje konkurente i na kraju je otišao beg od tri takmičara koji su van konkurencije, a medju njima i Aleksa Radmilac. U sprintu vodećih, Radmilac osvaja treće mesto, a Danilović i Stefanović dolaze sa glavnom grupom i osvajaju sedmo i deveto mesto. Ovi plasmani su bili dovoljni da zadrže svoje vodjstvo u generalnom plasmanu pojedinaca, a ekipno Borac je na drugom mestu.


Junior Dejan Cogoljević je vozio dosta dobro, na cilj došao sa vodećom grupom, ali taktičkom greškom dozvolio je da mu ode direktan konkurent za visok plasman i ostvari pobedu, a on je sa osvojenim trećim mestom doveo u pitanje svoj rezultat u konačnom generalnom plasmanu pojedinaca. Za sada se nalazi na trećem mestu, ali bodovna razlika je izuzetno mala, tako da će zadnja trka doneti konačnu odluku.


Masters Miroslav Bogdanović vozio je 4 kruga i u apsolutnoj konkurenciji mastersa osvojio je drugo mesto, dok je u svojoj uzrasnoj kategoriji bio prvi.


Zadnja trka Kupa Srbije biće održana u Beogradu 17.10.2021.godine i sa tom trkom biće završena ovogodišnja sezona u drumskom biciklizmu.


Datum: 06.10.2021. Autor: Dragan Dostanić

PROČITAJTE JOŠ...