x

Rukometašice B tima započele novu sezonu

Rukometašice B tima započele novu sezonu Foto: SPD Radnički

Mlade rukometašice Radničkog, članice drugog tima su otpočele uspešno sezonu u Prvoj ligi Zapad, ubedljivo savladavši ekipu Novog Pazara 2003 u premijernoj utakmici, rezultatom 35:18 i tako pokazale da su spremne da ove sezone naprave iskorak više u odnosu na prošlu.

Startovali smo u novom šampionatu sjajnom partijom i pobedom. Iako smo realno jača ekipa, devojke su imale odličan pristup i odigrale utakmicu maksimalno ozbiljno i disciplinovano. Što se tiče nove sezone, probaćemo da iskoristimo šansu da se plasiramo u Super B ligu, mada ćemo imati jaku konkurenciju u ekipama Bekamenta i Jagodine iz naše i Medicinara i Valjeva iz druge grupe. Nažalost ove sezone liga je podeljena na dve grupe, tako da će jesenji deo prvenstva vrlo kratko trajati, izneo je očekivanja šef stručnog štaba druge ekipe Radničkog Bojan Milentijević, a onda se nadovezao:

Devojke su starije i iskusnije za proteklu godinu, a pored takmičenja u Prvoj ligi Srbije očekuje nas i šampionat Lige mlađih kategorija, gde imamo ambicije da pojurimo plasman na pobedničko postolje. Iskoristio bih priliku da pohvalim način na koji se radi u našem regionu zapadne Srbije, što dokazuje visok plasman ekipa iz našeg regiona na državnim prvenstvima.

Na početak nove sezone se osvrnula i kapiten Anika Đorđević:

U ovu sezonu ulazimo sa velikom željom, voljom i ambicijama da dostignemo viši nivo i napravimo iskorak ka plasmanu u viši rang takmičenja. Kao kapiten mogu da pohvalim ekipu da na svakom treningu ulažu mnogo truda u želji za što većim napretkom. Bodrićemo jedna drugu i boriti se za svaki bod i svaku pobedu.

U narednom kolu naše mlade rukometašice gostuju ekipi AD Metalac iz Gornjeg Milanovca u nedelju 10. oktobra.

Datum: 05.10.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...