x

Malina Li i Šljivan Iv maskote Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22

Malina Li i Šljivan Iv maskote Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22 Foto: SAS

Ispred Tržnog centra „Galerija“ na Beogradu na vodi, danas je održana promocija i predstavljanje maskota Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22


Ona dolazi iz porodica ruža, lepa je, sočna i lekovita. U Srbiji živi od 19. veka, prvo su je gajili kao ukrasnu biljku u bašti, a posle su otkrili da je ukusna i zdrava. Vetar ne voli, a najukusnija je kada se gaji na padinama punim sunca. Da bi bila lepa, ukusna i zdrava, 35.000 ljudi godišnje u Srbiji radi na tome. Zato je Srbija jedna u prvih pet zemalja na svetu po njenoj proizvodnji. Ona je MALINA LI.


On dolazi sa Kaspijskog mora i njegov plod krasio je Semiramidine vrtove u Vavilonu. U Evropu ga je doneo Aleksandar Veliki, a danas živi svuda osim na Antarktiku. U Srbiji ga gaje od 13. veka. Stari srbi su verovali da će imati sreće ako sagrade kuću tamo gde on najbolje raste. U Srbiji ga ima na čak 43 miliona stabala. On je ŠLJIVAN IV.


Dečiji osmesi i prelepo sunčano popodne učinili su ovaj dan bogatijim, možda čak i za nekoliko novih atletskih članova. Sve je bilo u sportskom duhu, Malina Li i Šljivan Iv odmah su se predstavili našim posetiocima, a da bi ih oni bolje upoznali svi su na poklon dobili STRIP koji na najbolji mogući način oslikava i opisuje naše maskote i sve atletske discipline.


Takođe, na bini se odigrala i pozorišna predstava koja je oduševila mnoge, a za kraj ove promocije predstavljena je i HIMNA naših maskota koju su svi prisutni zajedno pevali već nakon prvog slušanja.


Datum: 03.10.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...