x

Srpski basketaši upisali nove dve pobede na OI u Tokiju

Srpski basketaši upisali nove dve pobede na OI u Tokiju Foto: FIBA

Seniorska muška 3x3 reprezentacija Srbije nastavila je da pruža veoma dobre partije na Olimpijskom turniru i drugog dana takmičenja – ponovo su ostvarene dve pobede.


XXXII Letnje Olimpijske igre održavaju se u periodu od 23. jula do 08. avgusta 2021. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Raspored utakmica i rezultati takmičenja u basketu 3X3 za muškarce na OI u Tokiju 2020


Srbija je ponovo igrala u prepoznatljivom terminu (kao i prethodnog dana, ali i sutrašnje mečeve igra u isto vreme) – u podne po japanskom vremenu, i slavila protiv reprezentacije Poljske rezultatom 15:12. Očekivao se tvrd meč, jer su Poljaci poznati kao ekipa koja igra kvalitetnu odbranu, ali pre svega su opasni u šutu za dva poena. Upravo je tako i počeo meč – u rezultatskoj “klackalici”, ali već pre polovine meča Poljaci dolaze do pretnosti od 10:5, a potom i 11:7. U 3x3 reprezentaciji Srbije alarm se “upalio”, promenjen je sistem odbrane, i do kraja meča je dozvoljen samo jedan poen Poljaka. Srbije je na kraju slavila, i ostvarila izuzetno značajnu, treću pobedu na turniru. Najefikasniji na meču u redovima Srbije bio je Vasić sa 5 poena, dok je Majstorović ubacio 4 (1 “dvojku”), a Bulut i Ratkov po 3 poena.


Srpski reprezentativci u basketu 3X3 startovali sa dve pobede na OI u Tokiju


Nakon ove treće pobede bilo je evidentno da Srbija igra najkvalitetniju odbranu na turniru, ali da postoje “problemi” u napadu – procenat šuta za 2 poena je na niskom nivou. Po završetku trećeg meča 3×3 reprezentacija Srbije je imala (na sva tri odigrana meča) efikasnost u šutu van linije za dva poena 4/29.


Ipak, u četvrtom meču turnira, a drugom meču dana za naš 3x3 tim, šut je “proradio”, a to su na svojoj koži osteli reprezentativci Belgije. Očekivao se tvrd meč, kakav je i bio većim svojim delom, a naša reprezentacija je bila u velikom hendikepu većim delom utakmice jer je prilično brzo ušla u “bonus” (napravila šest timskih faulova, a svaki sledeći načinjen faul su dva slobodna bacanja za protivnika), što je onemogućilo naš tim da prikaže nivo odbrane viđen u prethonim mečevima. Ipak, u ovom meču je “proradio” šut spolja, te je naša reprezentacija, ponovo u drugoj polovini meča, prikazala svoj kvalitet, napravila razliku i savladala protivnika. Srbija je na ovom meču imala šut za dva poena 5/9, a najraspoloženiji za igru je bio Bulut koji je postigao 13 poena (3), Majstorović je dodao 4 (2), a Vasić i Ratkov po 2 poena.


Srbija je sada usamljena na vrhu tabele sa četiri pobede i bez i jednog poraza.


Mečevi koji su sutra na programu za našu 3x3 reprezentaciju su protiv Japana od 12.00 sati (5.00 po srpskom vremenu), i možda i derbi preliminarnog dela takmičenja – protiv reprezentacije Letonije od 15.25 časova (8.25 sati po srskom vremenu).


Podsećamo da je našem 3x3 timu potrebno da ostvari plasman na jednu od prve dve pozicije nakon preliminarnog dela kako bi se direktno plasirao u polufinale. (Izvor: KSS)


Datum: 25.07.2021. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...