Počinje vaterpolo plivački kamp Treniraj kao šampion

 
 

Proslavljeni crnogorski vaterpolisti Damjan Danilović i Vjekoslav Pasković osvajači zlatne medalje na Evropskom šampionatu u Španiji 2008. godine vodiće predstojeću Ljetnju interaktivnu školu i vaterpolo plivački kamp u Luštici Bay. U okviru projekta „Treniraj kao šampion“, polaznici kampa će tokom sedam dana, od 26. do 31. jula pohađati osam treninga i savladati osnove vaterpolo i plivačkog sporta, učiti se timskom radu i zdravim stilovima života.


Saradnju sa uspješnim crnogorskim vaterpolistima obilježiće i Ljetnja interaktivna škola u kojoj će biti održana predavanja iz oblasti nutricionizma u sportskom životu i sportske medicine, te kreativna radionica Omladinskog kluba Tivat, koje će voditi dr Jelena Milutinović i Iva Čelanović. 


Na zatvaranju kampa, u nedjelju, 1. avgusta, biće odigrana finalna utakmica 4x4 na plaži Almara a publika će moći da uživa u nadmetanju velikih imena iz vaterpolo sporta uključujći bivše šampione iz Malage i aktivne crnogorske vaterpoliste. Nakon utakmice, na plaži će biti priređeno druženje sa vaterpolistima uz zvuke dobre muzike i ambijent Almara plažnog bara i restorana. Utakmica će biti otvorena za sve goste i posjetioce.


Divac i Luštica bay predstavili košarkaški kamp - Treniraj kao šampion


Nekadašnji član crnogorske reprezentacije, osvajač zlatne evropske medalje u španskoj Malagi, 2008. godine, Vjekoslav Pasković je tri puta učestvovao na olimpijskim igrama (Peking 2008, London 2021. i Rio de Žaneiro 2016.) a za reprezentaciju je odigrao 224 utakmice i postigao 172 gola.


Danilović koji je sa 15 godina postao član prvog tima Primorca u rodnom Kotoru, bio je član više ekipa koje su osvajale državno prvenstvo i pehara a takođe je osvojio francusko nacionalno prvenstvo 2008. sa saigračima iz Marseja, u Rimu 2011. godine. Bio je dio reprezentacije koja je osvojila najsjajnije evropsko odličje – zlatnu medalju u Malagi 2008. godine


„Uvijek je zadovoljstvo udružiti snage da djecu usmjerimo na sport kao jedan od najzdravijih životnih stilova i najboljih načina za podsticanje druženja i pravilnog razvoja mladih. Naše iskustvo pokazuje da upornost, njegovanje talenta i posvećenost donose zlatna odličja i rezultate koji ispunjavaju velikim ponosom ne samo nas nego i cijelu naciju, te vjerujemo da će u ovom kampu stasavati i neke nove „ajkule“ crnogorske reprezentacije“, istakli su Pasković i Danilović. 


Vaterpolo kamp je dio projekta podrške Luštice Bay razvoju sporta u lokalnoj zajednici, pod nazivom „Treniraj kao šampion". Pored sticanja strateških i taktičkih vještina, u kampu će biti podstican razvoj i jačanje duha i odgovornog odnosa prema sportu kao i principima pravilne ishrane naročito sportista. U program će biti uključeni specjalisti medicine u sportu, pshilogije kao i agencija koja se bavi razvojem kognitivnih sposobnosti kod djece. Cijena kampa je 150 eura, podrazumijeva treninge, sportske i edukativne radionice kao i užinu tokom radionica. 


Vlade Divac postao sportski ambasador Luštice bay


Prema riječima Milice Starčević, menadžerke za razvoj projekta u Luštici Development, ovakva inicijativa je polazna tačka razvoja vaterpolo duha na Luštici, a dio je šireg programa koji ima za cilj  promociju sportskih aktivnosti u Luštici Bay.


„Namjera kompanije je da na ovaj način omogući zbližavanje mladih naraštaja sa njihovim uzorima jer vjerujemo da su ulaganja u djecu najbolje investicije koje se višestruko vraćaju zajednici. Istovremeno, kroz inicijativu „Treniraj kao šampion“, Luštica prepoznaje razvoj sportskih sadržaja kao bitnu komponentu razvoja projekta koji će se nastaviti u budućnosti. Vjerujemo da će na ovaj način mladi talenti biti podstaknuti da se bave sportom koji je dio tradicije ovog podneblja i krenuti koracima njihovih trenera u osvajanju nekih novih zlatnih medalja“, saopštila je Starčević.  Polaznici kampa moraju biti plivači, uzrasta od osam do 15 godina a prijave mogu poslati putem i-mejl adrese kids.club@lusticabay.com ili pozivom na broj 067108750.


U okviru projekta „Treniraj kao šampion“, od 2. do 8. avgusta na novoizgrađenom košarkaškom terenu u naselju Luštica Bay Centrale biće održan i košarkaški kamp koji će voditi proslavljeni košarkaš svjetskog renomea Vlade Divac.


Datum: 23.07.2021. Autor: Dragana Bećirović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...