x

Teodori Vukojević deseta pozicija u trostavu u Osijeku

Teodori Vukojević deseta pozicija u trostavu u Osijeku Foto: SSS

Srpskim strelcima je drugog dana za redom „za dlaku“ izmaklo finale na Svetskom kupu u Osijeku.


Mlada Teodora Vukojević je petog takmičarskog dana osvojila deseto mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava, sa 1.171 krugom. Vukojevićeva, koja je još uvek juniorka, je posle prvog, klečećeg stava, bila u vođstvu sa 395 krugova. Do samog kraja se sa iskusnijim rivalkama borila za plasman među osam najboljih. Na kraju, završila je na 10.poziciji, od finala su je delila dva kruga.


Ponovila se priča prethodnog takmičarskog dana, kada je Milenku Sebiću u muškoj konkurenciji u trostavu finale bilo samo krug daleko. Zauzeo je devetu poziciju.


Milenko Sebić deveti u gađanju MK puškom iz trostava na SK u Osijeku


–Našim strelcima je nedostajalo samo malo sreće. Srbija je ovaj put jedina reprezentacija, koja je u obe konkurencije u trostavu imala visoke plasmane, ali zbog nijansi ostala bez finalista. U svakom slučaju i Sebić, dvostruki finalista Evropskog prvenstva, i Teodora Vukojević, debitant, zaslužuju pohvale, oboje su se prikazali u dobrom izdanju – ocenjuje učinak dvoje naših strelaca Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku, dodajući da su, zbog velike vrućine, uslovi za takmičenje i petog dana bili vrlo teški.


Sem Vukojevićeve, danas su u konkurenciji gađale i Andrea Arsović i Sanja Vukašinović, koje su zauzele 31, odnosno 32. mesto. Van konkurencije učestvovale su Marija Kolarević i Ivana Marić.


-Kad se sve sumira, možemo biti zadovoljni učinkom u Osijeku. Za olimpijce je turnir bio poslednja provera pred Tokio i prvo veliko interkontinentalno takmičenje posle gotovo dve godine. Sada imaju još bolji uvid u svoje i mogućnosti konkurencije i pred njima je par nedelja da podignu formu do Olimpijskih igara. U sastavu smo imali i dosta mladih strelaca, juniora i mlađih seniora, koji su stekli prvo iskustvo na Svetskom kupu, što je za njih bio primarni cilj. Danas je zablistala Teodora Vukojević, dobro je gađala i Marija Kolarević. Ivana Marić je imala problema sa puškom, što ju je poremetilo u početku takmičenja,tokom klečećeg stava, ali posle je ušla u dobar ritam – prenosi Donević.


Danas je završeno i takmičenje MK sport pištoljem za žene, u kome je Jasmina Milovanović zauzela 36, a Jovana Todorović 39.mesto.


Damir Mikec i Jasmina Milovanović peti u miks takmičenju na SK u Osijeku


Srpski strelci su  završili učešće na SK, koji traje do 2.jula, ali narednih dana na programu su takmičenja u kojima nema naših reprezentativaca. Neće učestvovati u neolimpijskim disicplinama (miks parovi i ekipna takmičenja MK puškom).


Naši reprezentativci se kući vraćaju sa tri medalje. Damir Mikec je osvojio srebro vazdušnim pištoljem, kao i muška ekipa istim oružjem, dok je muški tim puškom bio treći. Sem Sebića i Vukojevićeve, blizu borbe za medalje bili su i miks pištoljem Damir Mikec/Jasmina Milovanović, ženska ekipa puškom, koji su zauzeli peta mesta...



Svetski kup Osijek 2021, peti dan


MK puška trostav, žene, finale: 1. Julija Karimova 464,2, 2. Julija Zikova 461,5 (obe Rusija), 3. Nina Kristen (Švajcarska) 447,8... Kvalifikacije (3 puta 40 metaka):1. Polina Koroševa (Rusija) 1.180, 2.  Zikova 1.179, 3 Kirsten 1.178... 10. Teodora Vukojević 1.171... 31. Andrea Arsović 1.162... 32. Sanja Vukašinović 1.162... Van konkurencije: Marija Kolarević 1.166...Ivana Marić 1.158...


MK pištolj, žene, finale: 1. Rahi Sarnobat (Indija) 39 „hitova“, 2. Matild Lamol (Francuska) 31, 3. Vitalina Bacaraškina (Rusija) 28... Kvalifikacije (30 metaka precizna + 30 brza paljba): 1. Antonaeta Kostadinova (Bugarska) 593, 2.  Sarnobat 591, 3. Manu Baker (Indija) 588... 36. Jasmina Milovanović 564... 39. Jovana Todorović 562...


Datum: 28.06.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...