x

Buduće fudbalske zvezde na Igrama

Buduće fudbalske zvezde na Igrama Foto: SIM Srbije

Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastavljene turnirima tradicionalnog Coca-Cola kupa u Lazarevcu i Obrenovcu.

Najlepša sportska priča, kako je zovu mladi talentovani sportisti, školarci Srbije, ne planira da stane. Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastavljene su turnirima tradicionalnog Coca-Cola kupa u Lazarevcu i Obrenovcu. Bilo je sjajno gledati duele dečaka i devojčica i uživati u puno lepih poteza. 

Talentovani dečaci i devojčice u Lazarevcu takmičili su se na otvorenim terenima SC Kolubara, a pozdravili su ih predsednik opštine Bojan Stević i nekadašnji fudbaler Kolubare i Partizana Dragan Čadikovski.

Paspalj, Birčević i Đurovski otvorili Igre u Beogradu

- Veliko je zadovoljstvo što smo domaćini jednog ovako lepog turnira. Naši najmlađi sugrađani imaju priliku da se takmiče, druže i uživaju. Posebno nam je drago što imamo goste, devojčice iz Užica, a svi zajedno nadamo da će nas sledeće godine biti još više id a ćemo se oprobati u još nekoliko sportova, pre svega basket i odbojku - izjavio je Bojan Stević.

Dragan Čadikovski, čovek koji je 20 godina profesionalno igrao fudbal, a sada je trener, nije krio da je oduševljen takmičenjem.

- Srećan sam kada vidim ovoliko dece da se bave sportom, posebno fudbalom. Verujem da su ovde među nama buduće fudbalske zvezde - izjavio je Čadikovski.

Turnir u Obrenovcu održan je u selu Zvečka. Bilo je spektakularno, a početni udarac zajedno su izveli predsednica Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

- Najvažnije nam je da deca uživaju, navijamo za sve i da pobede fer-plej, tolerancija i drugarstvo. Predivno je ići iz mesta u mesto i videti na stotine raspoložene dece svuda gde se pojavimo – rekla je predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović.

Miroslav Čučković se zahvalio organizatorima što je Obrenovac postao deo velike porodice Sportskih igara mladih u Srbiji.

- Sjajna manifestacija, izuzetni organizatori. Jako smo ponosni što smo domaćini Sportskih igara mladih i što se ovako lepo takmičenje održava kod nas - izjavio je Čučković.

Olimpijski duh na Igrama, Zdelar uz mališane

Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastavljaju se regionalnim takmičenjima, a u ponedeljak je Požega bila domaćin finala za zapadnu Srbiju u muškoj odbojci, stonom tenisu i šahu. Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik Skupštine opštine Dejan Mrkić, predsednik lokalnog Sportskog saveza Dejan Vukotić, koordinator saveza za školski sport Branislav Divac i drugi.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Igre se nastavljaju u Novom Sadu, gde će na otvaranju sa decom biti proslavljeni odbojkaš Slobodan Boškan, zatim sledi Priboj i onda spektakl u Vrelu kod Uba i turnir u malom fudbalu, u rodnom mestu ambasadora SIM Nemanje Matića. 

Datum: 08.06.2021. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...