x

Olimpijski duh na Igrama, Zdelar uz mališane

Olimpijski duh na Igrama, Zdelar uz mališane Foto: SIM Srbije

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i dalje krstari Srbijom, donosi sreću školarcima koji obožavaju najlepšu sportsku priču i jedva čekaju da postanu njen deo. Pravi spektakl priređen je u Sremskoj Mitrovici, gde je uz mališane bio evropski šampion u kajaku za mlađe seniore i član srpskog olimpijskog tima za Tokio Bojan Zdelar.

- Veoma mi je drago što sam se družio sa decom na Sportskim igrama mladih, a posebno mi je zadovoljstvo što sam kod njih video takmičarski duh. Jako je važno da deca u najranijem dobu počnu da se bave sportom, pre svega zbog zdravog duha i telea, posle ima prostora i za profesionalni nivo - izjavio je 21-godišnji Bojan Zdelar, koji je rođen u Sremskoj Mitrovici i član je kluba Val.

Praznik Igara u Novom Pazaru, Kuršumliji i Valjevu

Mališani u ovom prelepom gradu takmičili su se u turniru Coca-Cola kup u malom fudbalu, basketu 3 na 3, igri Lino između dve vatre, odbojci i atletici, a ceremoniji svečanog otvaranja, uz predsednicu SIM Srbije Mariju Mihajlović, prisustvovali su zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo.

- Posle teških godinu i po dana u borbi sa korona virusom Sportske igre mladih su nam stigle kao melem na ranu. Ovo je najlepša slika koju možemo da vidimo, lep dan, mnogo dece i nastavićemo da pružamo podršku ovako lepoj manifestaciji - rekao je Vasilj Ševo.

Domaćin najlepše sportske priče za osnovce Srbije bio je i Sombor, gde su ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, član Gradskog veća za sport i omladinu Antonija Nađ, direktor SC „Soko“ Darko Kosanović i predsednik Sportskog saveza Zoran Bojić.

Magija Sportskih igara mladih širi se Srbijom

Karavan SIM 28. maja posetio je Šid, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik opštine Zoran Semenović, zamenik predsednika Đorđe Tomić, pomoćnik predsednika opštine Branimirka Riđošić i članovi Veća Katarina Mitrović i Branislav Sarić. Maj tako ostaje iza nas. A već u sredu sprema se novi veliki spektakl. Sledeća stanica je Beograd, gde će se takmičenja održati 2. juna na sportskim terenima na Adi Ciganliji.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

I Sokobanja i Surdulica u ritmu Igara

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u tri zemlje regiona učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, a za decu je sve potpuno besplatno. Za jul je u planu Državno finale Igara a velika proslava se sprema za kraj avgusta, kada ce Split biti domaćin regionalne završnice, pod parolom #IgreSuZakon.

Datum: 30.05.2021. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...