x

ARKUS liga: Vojvodina overila titulu

ARKUS liga: Vojvodina overila titulu Foto:

Novosađani će osmi put u nizu podići trofej namenjen šampionu Srbije.

Rukometaši Vojvodine pobedom nad Partizanom u 12. kolu plej-ofa ARKUS lige i matematički su, dva kola pre kraja takmičenja, osigurali epitet šampiona. Utakmica odigrana u ,,Slanoj bari“ završena je rezultatom 28:20 (14:8), a zanimljivo je da su na današnji dan, pre tačno dve godine, Novosađani ,,overili“ titulu pobedom nad crno-belima na Banjici, takođe dva kola pre kraja. Istorija se ponovila, pa će tim Borisa Rojevića osmi put uzastopno podići trofej.

ARKUS liga: Vojvodina dočekuje Partizan u velikom derbiju dva najbolje plasirana tima

Vojvodina je konstantno bila u vođstvu, u jednom momentu je imala čak deset golova prednosti (21:11). Sa druge strane, Partizan nije nastavio kontinuitet dobrih partija, što je rezultiralo četvrtom pobedom Novosađana u međusobnim susretima ove sezone. Za igrača utakmice proglašen je golman domaćeg tima Svetislav Verkić, koji je upisao devet odbrana. Najbolji strelac je Darko Milenković sa devet pogodaka, a pratio ga je Mladen Šotić sa sedam. U poraženom sastavu najefikasniji je bio Stefan Petrić sa četiri postignuta gola. 

Odigrani su i svi mečevi poslednjeg, 14. kola plej-auta i poznato je ko će napustiti takmičenje. Pored Crvenke, koja je ostala prikovana za dno tabele, u narednoj sezoni ARKUS lige nećemo gledati ni Kikindu Grindex . Evo i večerašnjih rezultata.

ARKUS liga: Partizan i Metaloplastika uspešni kao domaćini

Novi Pazar – Proleter 39:35
Crvena zvezda – Spartak 26:27
Obilić – Kikinda Grindex 26:25
Šamot 65 – Crvenka 43:35

TABELA (PLEJ-AUT) POSLE POSLEDNJEG KOLA: Novi Pazar 17, Šamot 65  16, Obilić 15, Crvena zvezda 15, Spartak 15, Proleter 13, Kikinda Grindex 13, Crvenka 8.

Datum: 16.05.2021. Autor: Ana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...