x

ARKUS liga: Vojvodina dočekuje Partizan u velikom derbiju dva najbolje plasirana tima

ARKUS liga: Vojvodina dočekuje Partizan u velikom derbiju dva najbolje plasirana tima Foto: Arkus liga

Aktuelni šampion i lider na tabeli želi da zadrži maksimalan učinak u plej-ofu, dok crno-beli priželjkuju iznenađenje.

Još jedna sezona ARKUS lige bliži se kraju. Pred nama je 12. kolo plej-ofa, koje donosi susret dva trenutno najbolje plasirana tima. Vojvodina, lider na tabeli, u subotu, u ,,Slanoj bari“ dočekuje drugoplasirani Partizan (17:30, RTV 1), a to će biti četvrti duel dva tima u tekućoj sezoni. Prethodna tri završena su pobedom Novosađana. 

ARKUS liga: Partizan i Metaloplastika uspešni kao domaćini

Dubočica 54 biće domaćin Radničkom u subotu od 19 časova, a sat vremena kasnije u Nišu počinje utakmica između Železničara 1949 i Rudara. U nedelju se u Pančevu sastaju Dinamo i Metaloplastika (18:00, RTS 2), u meču u kojem Šapčani nemaju pravo na kiks, ukoliko žele da ostanu u trci za drugo mesto.

Pred nama je i poslednje kolo plej-auta, posle kojeg ćemo saznati ime drugog kluba koji napušta društvo superligaša. Nažalost, spasa nema za Crvenku, koja ostaje prikovana za dno tabele. Svi mečevi igraju se u isto vreme, u subotu od 18 časova, a najugroženiji su Spartak, Kikinda Grindex, Obilić i Proleter, koji imaju isti broj bodova - 13. Bod više ima Šamot 65, dok su Novi Pazar i Crvena zvezda u najboljoj poziciji, sa po 15 bodova. Evo i parova:

ARKUS liga: Crvenka napušta takmičenje

Novi Pazar – Proleter
Crvena zvezda – Spartak
Obilić – Kikinda Grindex
Šamot 65 – Crvenka 

TABELA (PLEJ-OF): Vojvodina 22, Partizan 17, Metaloplastika 16, Železničar 1949  11, Dinamo 6, Rudar 6, Dubočica 54  6, Radnički 4.

TABELA (PLEJ-AUT): Novi Pazar 15, Crvena zvezda 15, Šamot 65  14, Proleter 13, Obilić 13, Kikinda Grindex 13, Spartak 13, Crvenka 8. 

Datum: 15.05.2021. Autor: Ana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...