x

Rukometni spektakl u SBB Jezeru

Rukometni spektakl u SBB Jezeru Foto: SPD Radnički

Subota 27. mart nam donosi dve izuzetne rukometne predstave koje će odigrati obe selekcije rukometnog kluba Radnički. Prva u nizu je duel rukometašica Radničkog, koje će dočekati aktuelnog šampiona i osvajača Kupa Srbije, ekipu ŽORK Jagodine iz istoimenog grada u okviru 16. kola Superlige za žene u svojoj SBB hali Jezero. Podsećamo da su ovi rivali podelili bodove u prvom delu prvenstva, rezultatom 27:27.


Nema sumnje da ekipa Jagodine nosi epitet najbolje ekipe u Superligi. Imale su oscilacija, ali njihova igra u poslednje vreme ide uzlaznom putanjom. To ne znači da se protiv njih ne može igrati. Naprotiv, mi smo to pokazale u prvom delu sezone kada smo ih dobrom igrom i agresivnom odbranom iznenadile na njihovom terenu i odnele bod kući. Krasi ih čvrsta odbrana iza koje stoji vrstan golman i imaju dobre igračice na svakoj poziciji. Sve zavisi od nas. Moramo igrati hrabro i disciplinovano, ponoviti dobru odbranu i iskoristiti svaku šansu u napadu, jedino se tako moze iznenaditi lider Superlige, iznela je očekivanja pred susret sa šampionom, iskusno levo krilo Bojana Agatunović.


Početak utakmice je zakazan za 17 časova, a pravdu će deliti sudijski par Jelena Jakovljević iz Zemuna i Vanja Antić iz Beograda.


Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen direktan prenos utakmice putem video-linka.



Nakon derbija Superlige za žene, rukometaši Radničkog, koji su ove sezone pomrsili konce mnogim favoritima, će u 6. kolu plej-ofa Arkus lige ugostiti trećeplasiranu ekipu beogradskog Partizana, koja u ovoj sezoni gaji najviše ambicije. Radnički je u uzlaznoj putanji forme i u prvom ovogodišnjem susretu sa beograđanima će pokušati da popravi bodovni saldo i učvrsti se u sredini tabele.


Ove nedelje dočekujemo ekipu Partizana. U pitanju je mlada ekipa sa nekoliko iskusnijih igrača tako da ćemo morati da budemo oprezni i posebno da se pripremimo s obzirom da ove sezone nismo igrali protiv njih. U prethodnom periodu imali smo pehove sa povredama igrača, ali sam siguran da ćemo prebroditi tu situaciju i motivisani dočekati naredna iskušenja. Iako Partizan pretenduje za najviše pozicije u našoj ligi verujem da možemo pružiti kvalitenu partiju i da se borimo da bodovi ostanu u Kragujevcu, najavio je subotnji duel prekaljeni bek Kragujevčana Nebojša Stošić.


Duel sa Partizanom će početi u 19:30, a delioce pravde čini par Branislav Nenadić iz Mladenovca i Darko Stefanović iz Zemuna.


I za ovaj susret je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice.



Datum: 26.03.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...