x

Seniorska petorka u Gnieznu

Seniorska petorka u Gnieznu Foto: BSS

Prvi put u 2021. Srbija izlazi na svetsku seniorsku badminton scenu. Petoro naših reprezentativaca, Luka Milić, Mihajlo Tomić, Andrija Doder, Sara Lončar i Anđela Vitman, od 25. do 28. marta ogledaće se na turniru Svetskog seniorskog kupa, Polish Open 2021, na kojem će se za odličja boriti gotovo 300 takmičara sa više kontinenata. 


Miliću i Sudimčevoj prvi trofeji u 2021.


Prvi na teren izlazi Milić, koji će se u četvrtak od 11,10 č, boriti za plasman u drugo kolo kvalifikacija muškog singla protiv Brazilca Jonatana Matijasa. Dvadeset minuta kasnije Doder i Tomić će u prvom kolu kvalifikacija muškog dubla igrati protiv švedske kombinacije Joel Hanson, Melker Z-Beksel, dok će se od 14,50 č Lončareva ogledati sa Poljakinjom Joanom Podedvornjeksel na startu kvalifikacija u ženskom singlu. Oba srpska mešovita dubla preskočiće kvalifikacije. U prvom kolu glavnog žreba ove konkurencije Tomić i Vitmanova će u petak od 9 č ukrstiti rekete sa švajcarskom kombinacijom Jan Orteu, Alin Miler. S druge strane Doder i Lončareva, koji će biti slobodni u prvom kolu, za plasman u četvrtfinale od 15,50 č boriće se sa pobednikom meča između Poljaka Simona Stokfiša i Kornelije Marčak i Rusa Rodiona Kargaeva i Viktorije Vorobeve.


Bogat badminton vikend na Adi ciganliji


Put Bugarske naš tim, koji će s klupe predvoditi treneri badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir i Nikola Mijačić, otputovao je u utorak.


Iz zdravstvenih razloga Marija Sudimac i Sergej Lukić bili su sprečeni da uzmu učešće na međunarodnom takmičenju Polish Open 2021.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskih seniora na turniru u Poljskoj.


Datum: 25.03.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...