x

Kragujevčani ruše poljuljane Zlatiborce

Kragujevčani ruše poljuljane Zlatiborce

Košarkaši kragujevačkog Radničkog biće domaćini ekipi Zlatibora u utakmici 27. kola Košarkaške lige Srbije, koja se igra u subotu, 20. marta, od 17 časova, pred praznim tribinama „SBB hale Jezero“.


Neplanirana pauza, prouzrokovana odlaganjem meča sa lazarevačkom Kolubarom, nije previše poremetila planove Kragujevčana, već im je, naprotiv, pružila mogućnost da se što bolje pripreme za predstojeći okršaj sa Zlatiborcima.


Radnički je u poslednje vreme ponovo počeo da pruža dobre partije u svojoj dvorani, gde je nanizao tri uzastopna trijumfa. Tako su u „SBB Jezeru“ redom „padali“ OKK Beograd, Pirot i naposletku Dunav iz Starih Banovaca, a nova „žrtva“ mogla bi da postane upravo ekipa iz Čajetine, koja se ove sezone, paralelno sa Košarkaškom ligom Srbije, takmiči i u regionalnoj ABA 2 ligi.


Poraz košarkaša Radničkog u Užicu


Zlatiborci u Kragujevac stižu u jeku rezultatske krize. Ekipa trenera Strajina Nedovića je poražena na poslednjih pet utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije, dok je na nedavno održanom trećem balonu ABA 2 lige u Sarajevu zabeležila učinak od jedne pobede i dva poraza.


Svakako da košarkaši Zlatibora put srca Šumadije kreću sa namerom da konačno stave tačku na ovaj period loših rezultata i upišu značajnu pobedu kojom bi osigurali treće mesto na tabeli Košarkaške lige Srbije, a samim tim i plasman u nastupajuću Super ligu.


Kragujevčani su dobro upućeni u kvalitete svog predstojećeg rivala, koji im je naneo jedan od najtežih poraza u dosadašnjem delu sezone (88:124), ali veruju da imaju dovoljno snage i kapaciteta da na svom parketu uspešno izađu na kraj sa Zlatiborcima i dođu do veoma važnog trijumfa, kojim bi završili značajan deo posla kada je u pitanju opstanak u ligi.


Radnički zaledio Dunav na minus 28


Nismo dozvolili da nas ovo odlaganje utakmice sa Kolubarom značajnije poremeti. Naprotiv, nastavili smo sa jakim intenzitetom treninga, naravno koliko je to bilo moguće u skladu sa zdravstvenom situacijom u ekipi. Znamo da nas u subotu očekuje teška utakmica protiv veoma kvalitetne ekipe Zlatibora, koja se ove sezone uspešno takmiči na više frontova, ali se nadamo dobrom izdanju i novoj pobedi, izneo je svoja očekivanja Miloš Macura, poslednja pridošlica u redove kragujevačkog tima.


S obzirom da su još uvek na snazi epidemiološke mere koje se odnose na zabranu okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, predstojeći meč između Radničkog i Zlatibora biće odigran bez prisustva publike.


Datum: 19.03.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...