x

Radnički probio led u plej-ofu

Radnički probio led u plej-ofu Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u okviru 3. kola plej-ofa Arkus lige ostvarili prvu pobedu, savladavši jednog od favorita za najviši plasman, ekipu Železničara iz Niša rezultatom 27:25, poluvreme 15:14.


Osokoljeni plasmanom na završni turnir Kupa Srbije, rukometaši Radničkog su na parket SBB hale Jezero istrčali čvrsto rešeni da pruže još jednu vrhunsku partiju, osvoje prve plej-of bodove i tako pomrse konce favorizovanim Nišlijama. 


ARKUS liga: Radnički priredio iznenađenje kola


Činjenica koja im nije išla na ruku je da su nastupili bez kapitena Prodanovića, a sa druge strane Železničar je u Kragujevac došao nakon poraza od šampiona Vojvodine na svom bunjištu i bodovi su im bili preko potrebni. Gost se bolje snašao na početku i ubrzo došao do ranog vođstva (1:4, 5. min) koje nije pokolebalo ambiciozne domaćine. Strpljivo su gradili igru, povećavajući agresivnost u odbrani, igrajući mirno i staloženo u fazi napada bez nepotrebnih tehničkih grešaka i polako, mic-po-mic, smanjivali prednost favorizovanih gostiju. U tome im je kao i nebrojeno puta do sada sigurnost davao neprelazni Gemaljević, koji je čini se uvek kad je trebalo zaustavljao udarce ka svom golu. Strpljivost i upornost se konačno isplatila krajem prvog dela igre, kada Radnički dolazi do izjednačenja (13:13, 28. min) pogotkom sve boljeg Kasalovića, a ubrzo i do prvog vođstva sa kojim odlazi na desetominutni odmor, 15:14.


Radnički na završnom turniru Kupa Srbije


Poveli su prvi Kragujevčani početkom drugog dela, no Železničar ubrzo uspostavlja rezultatsku  ravnotežu dalekometnom artiljerijom. Na sav arsenal gostujućih rukometaša, domaći igrači su imali adekvatan odgovor, tako da je rezultatska klackalica vladala sve do 47. minuta i rezultata 21:21. U tim trenucima je na scenu ponovo stupio čuvar mreže domaćih Gemaljević, koji je u momentima kada nije išlo u napadu dao značajnu potporu odbranivši par zicera i kontranapada niškog superligaša. Nakon šestominutnog golgeterskog posta na obe strane, Kragujevčani dolaze do 2 gola prednosti (23:21, 53. min) i pitanje je bilo da li će stečeni kapital uspeti da odbrane. 


Ovog puta im je to uspelo za rukom i uz još par agresivnih odbrana dođu do prve plej-of pobede krajnjim rezultatom 27:25.


Svi igrači Radničkog su dali maksimum želje, volje i borbenosti, ali moramo istaći učinak krila, pre svega lucidnog Barudžića, najefikasnijeg u redovima domaćina, kao i rezerviste Mutavdžića, koji je dva od svoja tri gola postigao u prelomnim trenucima utakmice.


Poraz na vrućem terenu u Pančevu


U redovima Radničkog najefikasniji je tradicionalno bio Miloš Barudžić sa 8 pogodaka, dok je kod gostiju prednjačio veteran Aleksandar Stojanović sa 6 postignutih golova.


Igrač utakmice: Janko Gemaljević (Radnički)

RK Radnički – RK Železničar: 27:25 (15:14)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca:/
Sudije: Branko Radaković, Nikola Bakmaz
Sedmerci: Radnički 7 (6), Železničar 5 (4)
Isključenja: Radnički 12 min, Železničar 12 min


Radnički: Gemaljević (12 odbrana i sedmerac), Stošić, Barudžić 8, Mutavdžić 3, Petrović (1 odbrana), Dobrosavljević, Kasalović 2, Knežević 2, Stevanović, L. Đerić 3, Stanojev 4, Bogdanović 2, S. Đerić, Utvić 1, Vuković 2. 


Železničar: Matović (3 odbrane), Boj. Radivojević, Arizanović, Stanojević 1, Bor. Radivojević, Ristić, Milosavljević 2, Anđelković 2, Stošić, Spasić 5, Stojanović 6, Antić, Trkulja, Milovanović 5, Pavlović 4, Kocić (6 odbrana i sedmerac). 


U narednom, 4. kolu plej-ofa Arkus lige, Radnički ide na noge višestrukom šampionu Srbije, ekipi Vojvodine u utorak 16. marta.


Datum: 07.03.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...