x

ARKUS liga: Radnički priredio iznenađenje kola

ARKUS liga: Radnički priredio iznenađenje kola Foto: Arkus liga

Kada su letos izborili ulazak u elitno rukometno društvo, teško da je iko mogao da pretpostavi da će se Radnički kao novajlija naći u plej-ofu ARKUS lige. Kragujevčani ne samo da su se plasirali među najboljih osam, već su nastavili da pravdaju epitet najprijatnijeg iznenađenja sezone. 


Radnički je večeras na svom terenu, u okviru trećeg kola plej-ofa, savladao Železničar rezultatom 27:25 (15:14), a heroj Kragujevčana bio je golman Janko Gemaljević, koji je meč završio sa 13 odbrana i MVP titulom. Po broju postignutih golova u domaćem sastavu prednjačio je Miloš Barudžić sa osam, dok je kod Nišlija najefikasniji bio Aleksandar Stojanović sa šest.


ARKUS liga: Partizan protiv Dinama za povratak na pobednički kolosek


Vojvodina je nastavila da samouvereno korača ka osmoj uzastopnoj tituli prvaka Srbije novom ubedljivom pobedom – 27:16 (14:7) protiv leskovačke Dubočice u Novom Sadu. Za najboljeg igrača proglašen je Nemanja Pribak, koji se šest puta upisao u listu strelaca, dok je u gostujućem timu najviše pogodaka postigao Nikola Matović – četiri.


Golman Andrej Trnavac u potpunosti je obeležio susret Partizana i Dinama na Banjici. Čuvar mreže crno-belih upisao je čak 23 odbrane u pobedi svog tima 24:20 (12:12). Marko Lasica, novajlija u dresu Partizana, šest puta je savladao Nikolu Radovanovića, dok je isto toliko golova postigao Miloš Kostadinović kod Pančevaca.


Pored Vojvodine, stopostotan učinak u plej-ofu za sada ima i Metaloplastika (3/3). Šapčani su na gostovanju u Kostolcu bili bolji od Rudara – 28:35 (13:18). Igrač utakmice bio je Marko Srdanović sa šest pogodaka, dva više zabeležio je Nenad Nedeljković u domaćem sastavu. 


ARKUS liga: Metaloplastici dva boda


U okviru plej-auta, Crvena zvezda je trijumfovala na gostovanju Crvenki – 30:36 (15:16), predvođena raspoloženim Đorđem Majesom (četiri gola). Obilić i Proleter podelili su bodove na Banjici (24:24), posle nerešenog rezultata na poluvremenu (12:12), a treneri su se složili da titula MVP pripadne golmanu ,,vitezova“ Filipu Dražiću. 


Šamot je u Aranđelovcu slavio protiv Spartaka 25:22 (13:12), a za igrača utakmice proglašen je Uroš Avramović (četiri gola). U nedelju je na programu duel Kikinde i Novog Pazara (18:00), a evo kako trenutno izgleda stanje na tabelama plej-ofa i plej-auta.


TABELA (PLEJ-OF): Vojvodina 6, Metaloplastika 6, Partizan 4, Dinamo 2, Železničar 2, Radnički 2, Dubočica 2, Rudar 0.


TABELA (PLEJ-AUT): Crvena zvezda 11, Šamot 9, Obilić 9, Novi Pazar 8, Spartak 8, Proleter 7, Kikinda 6, Crvenka 4.


Datum: 07.03.2021. Autor: Ana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...