x

Šumadinci odlučni da zadaju završni udarac Subotičanima

Šumadinci odlučni da zadaju završni udarac Subotičanima Foto: SPD Radnički

Drugi meč četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije za odbojkaše između kragujevačkog Radničkog i subotičkog Spartaka igra se u nedelju, 7. marta, od 18 časova na parketu hale „Dudova šuma“ u Subotici. Kragujevčani su pobedom u prvoj utakmici u „SBB Jezeru“ stekli početnu prednost u seriji, pa bi ih eventualni trijumf na krajnjem severu Srbije odveo u samu završnicu borbe za titulu.


Nisu Šumadinci dopustili iznenađenje u prvom meču sa Subotičanima. I pored određenih oscilacija tokom utakmice, koje su naročito bile izražene krajem drugog i tokom trećeg seta, učenici Dragana Kobiljskog uspeli su da štikliraju planirani trijumf i naprave značajan iskorak ka plasmanu u polufinale plej-ofa. 


Ušli smo u utakmicu jako i sa dosta energije, ne dozvoljavajući protivniku da nametne svoj ritam igre. Popustili smo malo u trećem setu, ali je sve brzo došlo na svoje pravo mesto, tako da smo meč priveli željenom kraju, sumirao je utiske nakon prvog duela sa Subotičanima Nemanja Opačić, prvi saradnik trenera Radničkog Dragana Kobiljskog.


Kragujevčani na pola puta do polufinala plej-ofa


Početno vođstvo u seriji nikako ne sme da zavara i opusti Kragujevčane uoči revanša u Subotici, gde će ih čekati izuzetno motivisan i odlučan protivnik, spreman da se bori do poslednje kapi znoja kako bi izbegao eliminaciju u ovoj fazi takmičenja.


U Subotici očekujem znatno jači otpor ekipe Spartaka, posebno ako se uzme u obzir činjenica da dosta bolje igraju na svom terenu. Ipak, verujem da imamo dovoljno snage da ovu seriju završimo u nedelju, čime bismo dobili znatno više vremena da se pripremimo za finalnu utakmicu Kupa Srbije protiv kraljevačke Ribnice, smatra Opačić.


Da je izuzetno teško doći do pobede na parketu hale „Dudova šuma“ odbojkaši Radničkog mogli su da se uvere na ovosezonskoj premijeri, kada su posle velike borbe uspeli da slome otpor subotičkih „golubova“ u taj-brejku (3:2). 


Osveta šampiona za eliminaciju iz Kupa


Sigurno da nam neće biti lako da dođemo do pobede u Subotici. Spartak je jedna jako dobra i borbena ekipa koja se mora shvatiti maksimalno ozbiljno. Neophodno je da u meč uđemo dovoljno pribrani i skoncentrisani, i da se držimo zacrtane taktike, ukoliko želimo pobedu i plasman u polufinale plej-ofa. Ono što je jako važno, jeste da je atmosfera u ekipi zaista sjajna, svi se držimo zajedno, i u teškim i u lepim trenucima, i mislim da je to jedan od ključnih elemenata koji će nam omogućiti da ostvarimo zacrtane ciljeve, poručio je Nikola Goić, jedan od najboljih aktera prvog meča sa Subotičanima u „SBB Jezeru“.


Dakle, Šumadince pobeda u „Dudovoj šumi“ vodi direktno u polufinale plej-ofa, dok bi u slučaju trijumfa ekipe Spartaka o polufinalisti odlučivala majstorica, koja bi se igrala 9. marta u kragujevačkom „SBB Jezeru“.


Datum: 06.03.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...