x

Košarkaši Radničkog nišane treći uzastopni trijumf u SBB Jezeru

Košarkaši Radničkog nišane treći uzastopni trijumf u SBB Jezeru Foto: SPD Radnički

Košarkaši kragujevačkog Radničkog ugostiće ekipu Dunava iz Starih Banovaca u utakmici 25. kola Košarkaške lige Srbije, koja je zakazana za nedelju, 7. mart, od 17 časova u „SBB hali Jezero“. Kragujevčani bi pobedom u ovom meču došli u prilično povoljnu poziciju uoči konačnog raspleta neizvesne bitke za opstanak u ligi.


Kako se sezona u Košarkaškoj ligi Srbije bliži svom kraju, tako se i sve više zahuktava borba za opstanak u elitnom društvu. Stvari dodatno komplikuje situacija sa koronavirusom, koja pojedine ekipe stavlja u prilično nezavidan položaj, s obzirom da su ponovo primorane da odlažu svoje mečeve. 


Tako će se u predstojećem 25. kolu Košarkaške lige Srbije - što zbog problema sa kovidom, što zbog obaveza određenog broja klubova u regionalnoj ABA 2 ligi - od planiranih osam utakmica, ovog vikenda odigrati samo tri, među kojima i duel u „SBB Jezeru“ između Radničkog i Dunava.


Radnički u finišu sezone jači za iskusnog internacionalca


Predstojeći meč ima veliki značaj za obe ekipe, koje su još uvek u situaciji da strepe za opstanak u ligi. Čini se da je ekipa iz Starih Banovaca u nešto težem položaju, s obzirom da se nalazi tik iznad opasne zone. Kragujevčani su u nešto boljoj poziciji na tabeli, ali daleko od toga da su prebrinuli sve brige u pogledu očuvanja prvoligaškog statusa.


Iza Šumadinaca su dve izuzetno važne pobede izvojevane na domaćem parketu u susretima sa OKK Beogradom i Pirotom, koje su im omogućile proboj ka sredini tabele. Ukoliko žele da tu i ostanu, izabranici trenera Ivice Vukotića moraće da savladaju ekipu Dunava, posebno jer ih nakon ove utakmice očekuje serija izuzetno teških mečeva protiv ekipa iz gornjeg dela tabele.


„Alasi“ u „Jezero“ stižu osokoljeni trijumfom nad ekipom Zlatibora u prošlom kolu, kojim su prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Sedam od ukupno osam ostvarenih pobeda u ovoj sezoni košarkaši Dunava su ostvarili na svom parketu, pa je jasno da se radi o pretežno domaćinskoj ekipi koja znatno slabije partije pruža izvan svoje dvorane.


Amerikanac Mekbrajd pojačao Kragujevčane


Kragujevčani u prvom delu sezone nisu uspeli da „preplivaju“ Dunav i poraženi su u Starim Banovcima rezultatom 90:98. Pomenutu utakmicu obeležio je Dušan Majstorović sa 29 postignutih poena, koji će uz sjajnog krilnog centra Nikolu Kovačevića predstavljati glavnu opasnost po koš Šumadinaca. 


Očekuje nas sigurno jedna veoma teška i zahtevna utakmica protiv ekipe Dunava, koja je pobedom nad Zlatiborom u prošlom kolu pokazala da je u stanju da se ravnopravno nosi sa vodećim ekipama KLS lige. Nikako ne smemo sebi dopustiti da nas sputa važnost utakmice, već se moramo potruditi da na najbolji mogući način uđemo u meč i da pružimo maksimum svojih mogućnosti kako bismo došli do još jednog vrednog trijumfa, decidirano poručuje iskusni centar Radničkog Stefan Đorđević.


Meč između košarkaša Radničkog i Dunava biće odigran pred praznim tribinama „SBB Jezera“, ali uz direktan prenos na Televiziji Kragujevac.


Datum: 06.03.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...