x

Amerikanac Mekbrajd pojačao Kragujevčane

Amerikanac Mekbrajd pojačao Kragujevčane Foto: SPD Radnički

Pred ulazak u sam finiš sezone u Košarkaškoj ligi Srbije, kragujevački Radnički odlučio je da dodatno ojača postojeći roster dovođenjem još jednog igrača na spoljnim pozicijama. U pitanju je Amerikanac Volter „Trej“ Mekbrajd, momak koji u srce Šumadije stiže kao zamena povređenom Andreji Stevanoviću, nakon kratke epizode u makedonskom prvoligašu, ekipi Crnog Drima iz Struge.


Mekbrajd ima 24 godine, visok je 188 cm i igra na pozicijama jedan i dva. Pre dolaska u Evropu, tri sezone je nosio dres Univerziteta Nortvud u drugoj diviziji NCAA lige, gde je imao prosek od oko 13 poena po utakmici.


Radnički u produžetku slomio otpor Piroćanaca


Na svom debiju u dresu Radničkog protiv Pirota, Mekbrajd je ostavio i više nego pozitivan utisak. Ubacio je nekoliko važnih šuteva, uključujući tu i onu ključnu trojku koja je Kragujevčane odvela u produžetke i trasirala im put ka novom prvenstvenom trijumfu.


S obzirom da u ovom trenutku imamo problema sa povredama spoljnih igrača, smatrali smo da bi nam dobro došao još jedan igrač u rotaciji, tako da smo nakon kraćeg razmišljanja odlučili da angažujemo upravo Mekbrajda. On je u ovih nedelju dana, koliko je sa nama, pokazao da je dobar momak, saigrači su ga brzo prihvatili, a da će biti kvalitetno pojačanje za nas, videlo se već na utakmici sa Pirotom. Nadamo se da će nastaviti da igra u istom ritmu do kraja sezone i da će opravdati naše poverenje, izjavio je Ivan Milošević, generalni sekretar SPD Radnički.


Loše šutersko veče Kragujevčana u valjevskoj Hali sportova


Kragujevčani su sa Mekbrajdom ugovorili saradnju do kraja sezone, sa mogućnošću njenog produženja ukoliko se Amerikanac pokaže kao pravo pojačanje.


Mekbrajd je drugi stranac u redovima kragujevačkog kluba ove sezone. Pre njega, dres Radničkog zadužio je Australijanac Merijal Meding.


Datum: 23.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...