x

Poraz na gostovanju u Nišu

Poraz na gostovanju u Nišu Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog  su u utakmici 12. kola Superlige za žene poražene na gostovanju u Nišu od ekipe Naise rezultatom 30:27, poluvreme 14:14. Uprkos porazu, Kragujevčanke su zadržale petu poziciju sa 12 bodova i utakmicom manje.


Ušle su rukometašice Radničkog u duel čvrsto rešene da probaju da se osvete za prethodna dva poraza i eventualnom pobedom zakomplikuju situaciju na vrhu tabele. Od samog starta utakmice, nijedna ekipa nije stekla više od jednog gola prednosti. Stručni štab gošći je iznenadio ekipu iz Niša, zaigravši od početka postavkom 7 na 6 u napadu, što je dalo rezultata jedno vreme, međutim domaćin se brzo adaptirao i brzim rešenjima u napadu održavao egal rezultat. Nakon drugog odbranjenog sedmerca Hasanovićeve pri vođstvu 12:11, Kragujevčanke su propustile tri dobre prilike da ostvare veću prednost, tako da se na veliki odmor otišlo nerešenim rezultatom 14:14.


Radnički silno motivisan putuje na megdan Naisi


Krenule su žestoko početkom drugog dela igre domaće rukometašice i serijom 4:1 dolaze do vođstva 18:15 u 35. minutu. Osokoljene prvom većom prednošću, zaigrale su još agresivnije i u roku od 5 minuta dolaze do velikih 5 golova prednosti (22:17, 40. min) pogotkom Tasićeve.

 

Radničkom je malo šta polazilo od ruke u tom periodu igre, pa se činilo da su rukometašice Naise već prelomile utakmicu. Nakon dva minuta odmora gostujućeg stručnog štaba i vođstva Nišlijki 27:21, situacija na terenu je poprimila drugačiji tok. Pojačana agresivnost i angažovanje u odbrani i razbranjena Marijana Ilić su konačno dali rezultata. Kragujevčanke velikom serijom, golom Bjelakove u 57. minutu prilaze na samo gol razlike, 27:26. Nakon minuta odmora, domaćin realizuje napad a nakon pogrešnog dodavanja u napadu gošći, uspešno realizuju kontranapad i ponovo na semaforu stoji plus 3 (29:26). Do kraja utakmice, svaka od ekipa je postigla gol, tako da je Naisa slavila konačnim rezultatom 30:27.


U redovima Nišlijki najefikasnije su bile  Marija Filipović  sa 8 i Srna Sukur sa 6 pogodaka, dok su kod Radničkog prednjačile Katarina Stepanović sa 7 i Ksenija Petrović sa 6 postignutih golova.


Kragujevčanke ostale bez završnog turnira


Igrač utakmice: Marija Filipović (Naisa)


ŽRK Naisa – RK Radnički: 30:27 (14:14)

Niš: Hala “Čair”. Gledalaca: /
Sudije: Boriša Milosavljević, Danijel Trivković
Sedmerci: Naisa 7 (5), Radnički 5 (4)
Isključenja: Naisa 10 min, Radnički 12 min


Naisa: Čogurić, T. Petković, Đurović, Radović 3, Stojanovska 2, M. Petković (11 odbrana), Mag. Petković, Ivanović, Stankovski 2, Nikolić, Filipović 8, Rajković, Simatović 1, Sukur 6, Tasić 4, Gakidova 4.


Radnički: Veličković 5, Stojanac, Bjelak 1, Stepanović 7, Nedeljković, Stošić 2, Hasanović (3 odbrane i 2 sedmerca), Vlašković , Stoiljković, Ilić (9 odbrana), Petrović 6, Agatunović 2, Kolak 4.


Narednog vikenda ekipu Radničkog očekuje još jedno gostovanje, ekipi Mladosti u Novoj Pazovi.


Datum: 25.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...